U Somboru održan sajam zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor organizovala je u petak prvi od četiri planirana sajma zapošljavanja za Zapadno-bački okrug ovog proleća. Drugi sajam je planiran za 17. april u Kuli, treći u Apatinu 09. maja i četvrti u Odžacima 21. maja 2014. godine. U Somboru će se takođe organizovati i sajam profesionalne orijentacije 25. aprila 2014. godine.

Na sajmu zapošljavanja u Somboru 38 poslodavaca je ponudilo 127 radnih mesta. Potražioci zaposlenja su imali prilike predati prijave za radna mesta prodavaca, pomoćnih kuvara, marketing menadžera, alatničara, bravara, strugara, zavarivača, radnika na obezbeđenju, istoričara, viljuškarista, vozača, knjigovođa i mnogih drugih. Sajam je posetilo preko 650 tražilaca zaposlenja, a najviše interesovanja su izazvali poslodavci GREEN SITY INTERNATIONAL BORČA, MPI BANE DOO BEOGRAD, FIORANO DOO SOMBOR i INFO CENTAR SOMBOR.

Sajmovi zapošljavanja su se pokazali vrlo efikasnim u cilju posredovanja i ostvarivanja direktnog kontakta između poslodavaca i nezaposlenih lica. Tokom razgovora sa poslodavcima potražioci zaposlenja imaju priliku predati prijavu za zaposlenje za veći broj slobodnih radnih mesta, predstaviti se i izneti svoje profesionalne karakteristike. Poslodavcima se pruža prilika da na jednom mestu, u istom danu obave razgovor sa velikim brojem kandidata za posao i da odaberu najbolje.

Po završetku sajma, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Sombora, u prostorijama Filijale Sombor, održana je radionica na temu Perspektive zapošljavanja u udruženjima građana. Radionicu je vodila koordinatorka Kancelarije za mlade, Zorka Milošević. Kroz radionicu, u koju su uključeni mladi uzrasta od 18 do 30 godina, pružene su informacije o aktivnostima omladinskih organizacija u Somboru i okolini u kojima mladi mogu volontirati i upoznati se sa poslovima koji se obavljaju u udruženjima građana. Predočene su mogućnosti osnivanja udruženja građana, konkursi Ministarstava sporta i omladine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, te gradskim konkursima. Prisutni su takođe upoznati i sa Lokalnim akcionim planom za mlade za 2014. godinu.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar