U Somboru u toku Dani Švedske (FOTO)

Manifestacija „Dani Švedske u Somboru“ koja je otvorena u četvrtak, 24. maja, sadrži dva programa: kulturni i sportsko-rekretativni i trajaće do 1. juna 2018. godine.
Domaćini, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i Nemanja Sarač, član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, zameniku ambasadora Švedske Joakimu Vernu, juče su pre početka manifestacije pokazali i deo kulture Sombora.
Domaćini i gosti su posetili Gradski muzej gde je gospodin Vern pogledao stalnu postavku, a potom i postavku u Galeriji „Milan Konjović“. Domaćini su kratkom šetnjom najužim centrom grada gostima pokazali i velelepne zgrade - bisere arhitekture.


 

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović izrazila je zadovoljstvo činjenicom što je ambasada Švedske izabrala Sombor, kao grad u kojem želi da prikaže svoje kulturno stvaralaštvo.
- Program će trajati nekoliko dana i obuhvataće različite aktivnosti, od kulturnih do sportskih, a afirmisaće i različite aktivnosti koje su vezane kako za mlade, tako i za ostale građane. Program je upotpunio i našu kulturnu ponudu i obogatio naš grad mogućnošću da se upoznamo sa svim tim što Švedska na neki način jeste. Kroz ove programe promovišemo i zdrave stilove života, afirmišemo sportske aktivnosti i kulturno stvaralaštvo, istakla je gradonačelnica.


 

Gospodin Vern je naveo da grad Sombor i ambasada Švedske istražuju koje su sve mogućnosti saradnje, a početni korak saradnje je filmska nedelja u Somboru.
- Posebno bih hteo da naglasim značaj rekreacije i sporta u svakodnevnom životu. Biciklizam je u Švedskoj veoma zastupljen i sjajno je sredstvo za vožnju i ja sam u Švedskoj bicikl koristio za prevoz na posao, kazao je Vern.
Vožnjom biciklima, u društvu sa gradonačelnicom Sombora i zamenikom ambasadora Švedske, stotinak Somboraca je pokazalo da je bicikl i njihovo omiljeno prevozno sredstvo.


 

Filmski program u okviru „Dana švedske kulture“ nastavlja se večeras, a evo i repertoara:


28. maj, PONEDELjAK, projekcija filma „Mlada Sofi Bel“
30. maj, SREDA, film „Prokleto dobar Božić“
31. maj, ČETVRTAK, film „Devojka koja mi je spasla život“
01. jun, PETAK, film „Fini ljudi“.
 

Ulaz na filmske projekcije je besplatan.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar