U Udruženju za pomoć MNRO u Odžacima otvorena senzorna soba

U Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama opštine Odžaci svečano je otvorena senzorna soba koja će od danas, 1. oktobra, biti dostupna korisnicima Dnevnog boravka “Zlatna barka” u Odžacima, kao i deci i omladini sa smetnjama u razvoju koja su uključena u inkluzivno obrazovanje na teritoriji odžačke opštine.

Senzorna soba je sredstvo za rad terapeuta, a opremljena je zahvaljući donaciji kompanije “Magna Seating”. Njena vrednost iznosi 900.000 dinara i ubuduće će pomoći osobama sa smetnjama u razvoju i stimulaciji njihovih čula, kao i u svakodnevnom životu.
 
- Kompanija “Magna Seating”, sa generalnim direktorom Mirom Vidoševićem na čelu i celim timom, svake godine se trudi da određenu svotu novca donira pojedinim institucijama. Posebno im je drago što je ove godine jedan od primalaca donacije i Udruženje za pomoć MNRO, kaže za Kristina Golubović, direktorica ljudskih resursa u toj kompaniji.
 
Milinka Studen, sekretar Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama opštine Odžaci je uputila zahvalnost kompaniji “Magna Seating” što je ovim humanim gestom još jednom pokazala da je aktivno uključena u život lokalne zajednice.
 
Pored donatora, otvaranju senzorne sobe u Odžacima prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, Centra za socijalni rad, PU “Poletarac” i drugi gosti, kojima je predsednik Udruženja za pomoć MNRO Dragan Studen uručio zahvalnice za uspešnu saradnju i upoznao ih sa namenom novoopremljene prostorije.
 
Senzorna soba je praktično interaktivna soba, što znači da terapeut kontroliše opremu u sobi i dozira stimuluse za svako čulo, prilagođava ih individualnim karakteristikama svakog korisnika. Opremljena je mekanim zidnim oblogama i podom, i sadrži komplet opreme od različitih elemenata kao što su: svetlosni projektor, rotirajuća “disko” lopta, reflektor, cev vizuelnih efekata, ogledalske folije, vibraciona muzička fotelja i drugo.
 
Osmišljena je sa ciljem da kroz senzornu integraciju omogući stimulaciju čula, pruži osobama sa određenim razvojnim smetnjama mir i pomogne im da bolje upoznaju svoje okruženje.

Izvor: odzaci.rs
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar