Uredbom Vlade Srbije građanima omogućeno zamensko putovanje

Vlada Srbije je na sednici održanoj 30.aprila usvojila Uredbu o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano zbog bolesti izazvane virusom korona.

Uredba omogućava da građani koji su uplatili turistički aranžman do 15. marta ove godine imaju mogućnost da sa agencijama dogovore zamensko putovanje, koje mogu da iskoriste najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Ukoliko zamensko putovanje ne bude realizovano do tog datuma odnosno ukoliko se putnik odluči za povraćaj iznosa koji je uplatio za nerealizovano putovanje ili je otkazao zamensko putovanje, organizator putovanja je dužan da izvrši povraćaj uplaćenih sredstava do 15. januara 2022. godine.

Novo putovanje se u dogovoru agencije i putnika može realizovati na istoj ili drugoj destinaciji i to u iznosu ne manjem od onog koji je putnik uplatio agenciji za putovanje koje nije iskoristio.

Mogućnost izdavanja ponude na zamensko putovanje odnosi se i na izlete.

Uredbu o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano zbog bolesti izazvane virusom korona, možete pročitati i preuzeti OVDE.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar