Uspešan nastup somborskih izlagača na sajmu u Zrenjaninu
Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i u organizaciji Lokalne akcione grupe „Panonski fijaker“, na sajmu zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije održanog od 22. do 24. marta u Zrenjaninu, svoje proizvode predstavili su domaćini sa teritorije grada Sombora.
 
Na štandu grada Sombora i LAG „Panonski fijaker“ izloženi su proizvodi somborske zanatsko-umetničke radionice „Rustikana“, pčelarski proizvodi poljoprivrednog gazdinstva Periškić iz Bačkog Monoštora, domaći kolači i torte Udruženja žena „Rubac“ iz Kljajićeva, te vina Udruženja vinara i vinogradara „Riđički vinogradi“.
 
Na somborskom štandu izložen je i bezdanski damast izrađen u tkačnici „Novitet-Dunav“ u Bezdanu, lemeški kulen i drugi proizvodi mesarsko-zanatske radnje „Lemeška“ - Svetozaar Miletić, začinska paprika poljoprivrednog gazdinstva Maksimović u Bezdanu i hladno ceđena ulja, tinkture i testenine - proizvodi čonopljanskog doo „Linum“. 

 
Posetiocima sajma predstavilo se i Hrvatsko kulturno prosvetno društvo „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Bačkog Brega. 
 
Osim domaćina iz somborskih sela, na sajmu u Zrenjaninu svoje proizvode predstavilo je još 100-ak mladih domaćina. 
 

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar