XV Festival etno hrane i pića u Somboru

Međunarodni, tradicionalni festival organske i etno hrane i pića, domaće radinosti i folklora, u organizaciji Udruženja za proizvodnju organske hrane „Eco Energy“ iz Sombora, a u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Sombora, održava se danas u Zmaj Jovinoj ulici od 7 do 18 časova.

Festival je zvanično otvoren u 11 sati, a zbog specifičnih okolnosti u kojima se održava, uslovljenih epidemijom virusa Covid 19, te u skladu s motom „budimo odgovorni“, pri ulasku u Zmaj Jovinu ulicu potrebno je da se nose maske i da posetioci pojedinačno prilaze štandovima pri kupovini proizvoda, kako bi bezbedno i uspešno održali ovu privrednu i kulturnu manifestaciju. Takođe, iz istih razloga, ove godine, Festival protiče bez učesnika iz inostranstva.

“Imamo negde oko 25 učesnika, podržala nas je lokalna samouprava, Turistička organizacija grada Sombora je suorganizator. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi, gradonačelniku Antoniju i članu Gradskog veća Slobodanu Staniću koji je i otvorio naš festival”, kaže Jovica Kelić, predsednik Udruženja za proizvodnju organske hrane “Eco Energy”. On dodaje i da Udruženje organizuje tribine i promocije o organskoj održivoj poljoprivredi, te da imaju 21 sekciju i oko 500 stotina članova u udruženju, kao i da su u klasteru za bioproizvodnju za Jugoistočnu Evropu.

“Verujem da će lokalna samouprava prepoznati, kao što je i sad ovo prepoznala, da nas podrži. Tu je i Turistička organizacija. Sigurno je da nikome nije lako, posebno zbog svega ovoga, ali ako timski radimo, ako se dogovoramo i ako podržavamo jedni druge, sigurno da ćemo omogućiti bolji život i bolje uslove za sve građane”, zaključuje Kelić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar