Građani Sombora uključeni u kreiranje budžeta za 2019. godinu

Grad Sombor i ove godine sprovodi projekat „Participativno budžetiranje“, u okviru kojeg građani imaju mogućnost da svojim predlozima projekata kreiraju budžet za 2019. godinu.

Upitnici za prikupljanje projektnih ideja biće, do 10. oktobra, dostavljeni svim domaćinstvima u gradu i somborskim selima, a biće dostupni i u Gradskom uslužnom centru, Trg cara Uroša 1, Sombor (prizemlje Županije). Svoje projektne ideje i predloge građani mogu dostaviti i popunjavanjem elektronskog upitnika koji će od 10. oktobra biti dostupan na sajtu grada Sombora.
 
Predlozi projekata trebalo bi da se odnose isključivo na objekte, odnosno potrebe, u nadležnosti GRADA, jer se finansiranje obezbeđuje iz sredstava budžeta ostvarenih naplatom poreza na imovinu.
 
Kutije za prikupljanje predloga projekata biće postavljene u prostorijama svih gradskih i seoskih mesnih zajednica, a u pojedinim MZ i na drugim lokacijama.
 
Osim u prostorijama MZ „Nova Selenča“, kutije će biti postavljene i u Domu penzionera u Gerontološkom centru, objektu PU „Vera Gucunja“ u Sportskoj ulici i marketu „Aman plus“ (bivši „Samoizbor“).
 
U MZ „Crvenka“, kutije će biti postavljene i u naselju „Goge“ u ulici Starine Novaka u prodavnici „MD“ i na Čonopljanskom putu u prodavnici „Stop šop“.
 
U MZ „Stara Selenča“, građani će predloge projekata moći dostavljati i u Domu kulture u naselju Bukovac, samoposluzi „“PerSu“ u ulici Jovana Popovića i objektu Gerontološkog centra – Dom za negu i stara lica na Apatinskom putu.
 
U MZ „Selenča“ kutije će biti postavljene i u prigradskim naseljima – Lugovo u prodavnici „Hermes 025“, Lugovo 58 i Žarkovcu u pekari „Gracia“ u ulici Cara Lazara 17.
 
U saradnji sa sekretarima mesnih zajednica, ukoliko bude potrebno, kutije za prikupljanje predloga projekata, biće postavljene i na drugim lokacijama.

PREDLOZI PROJEKATA SE DOSTAVLjAJU OD 10. DO 20. OKTOBRA (do 14.00 časova).
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar