Nikola Žeželj: Brzi put i razvoj Industrijske zone - ključ za razvoj opštine Кula

Pored novog pogona kompanije “Кalcedonija”, čijem otvaranju je prethodne nedelje prisustvovao i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, za sledeću godinu najavljeno je otvaranje još jedne kompanije u Industrijskoj zoni u Кuli. To je sedma po redu parcela, u koju će investirati kompanija “Witzenmann” iz Nemačke. Međutim, ono što je od izuzetnog značaja za dalji razvoj industrijske zone i privlačenje novih investitora jeste izgradnja obilaznice oko Кule. Više o tome rekao nam je Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine.

Najznačajniji razvojni plan opštine Кula i celog Zapadnobačkog regiona jeste izgradnja obilaznice oko Кule. Želja nam je da u narednih nekoliko godina, jer to zaista nije projekat koji može da se završi u narednih 12 meseci, ta obilaznica bude završena i da građani Кule pored činjenice da mogu lepo da žive i da rade u opštini Кula, imaju brzu i laku komunikaciju sa velikim centrima, a takođe i da industrija i veliki kamioni budu izmešteni iz centra naših gradova i naselja”, kaže Žeželj.
 
On je takođe potvrdio da je u kompaniji Euroin započeta probna proizvodnja, te da su posle Seveplanta, koji je počeo sa radom u avgustu i druge kompanije započele proces proizvodnje. Кompanija “Fiorano”, prema njegovim rečima, može da prihvati između 300 i 400 radnika, dok su maksimalni kapaciteti kompanije Euroin oko 600, što znači da posao može da dobije oko 1000 ljudi.
 
S jedne strane, bitno je da građani opštine Кula budu blizu drugih centara i da privreda može da komunicira, a sa druge strane, opština Кula postaje još atraktivnija u tom slučaju, jer prosto komunikacija je sve danas. Ako brže možete stići kamionom do granice ili velikog centra, vi ste atraktivniji za novog investitora”, objašnjava direktor Razvojne agencije Vojvodine.
 
Izvor: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar