Put do uspešnog preduzetnika - Obuka NZS za one koji žele da pokrenu svoj posao

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor organizuje 29. i 30. avgusta obuku pod nazivom "Put do uspešnog preduzetnika". Obuka će se održati u maloj sali SO Kula od 9 sati.

Svi zainteresovani građani koji hoće da pokrenu svoj posao mogu se prijaviti za obuku u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje u Kuli, odnosno u kancelariji br. 2.

Takođe, nezaposlena lica sa evidencije NSZ Kula mogu podneti zahtev sa biznis planom za subvenciju za samozapošljavanje po javnom pozivu opštine Kula i NSZ Kula u iznosu od 200.000 dinara.
 
Cilj obuke je da se nezaposlenim licima olakša pokretanje sopstvenog posla, odnosno, sticanje neophodnih znanja i veština kako bi svoje poslove ideje pretvorili u konkretne inicijative.
 
Tokom dvodnevnih obuka polaznici će se upoznati sa javnim pozivima za samozapošljavanje, postupkom registracije radnje ili preduzeća, načinom konkurisanja za bespovratna sredstva, osnovama preduzetništva, pravnim aspektom biznisa, poreskom politikom, izradom biznis plana i drugim bitnim informacijama koje su od značaja za izradu poslovne strategije i stvaranja uslova za poslovnu održivost.
 
Po završetku obuke polaznici stiču pravo na učešće u javnim pozivima nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.
 
Foto: Pixabay / rawpixel
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar