Uhapšen u Deronjama zbog krijumčarenja petorice državljana Sirije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Odžacima, prilikom redovne kontrole saobraćaja, u nedelju, 22. marta u popodnevnim satima, na ulazu u Deronje (opština Odžaci) u automobilu marke "Hjundai" beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao D.R. (1993) iz Beograda, pronašli su pet državljana Sirije - tri punoletna muškarca, maloletnika od 14 godina i četvorogodišnje dete.

Utvrđeno je da su državljani Sirije ušli na teritoriju Republike Srbije pre 5 dana, iz pravca Makedonije, van graničnog prelaza. U Beogradu su angažovali D.R., da ih za novčanu nadoknadu od 200 evra preveze do Subotice kako bi ilegalno prešli u Mađarsku.

Zbog osnova sumnje da je učinio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, D.R. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden na saslušanje zameniku OJT u Somboru.

Zbog učinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti državne granice protiv četvorice Sirijaca podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu u Somboru.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar