Bogat kulturni program na poklon Somborcima povodom Dana grada

Povodom obeležavanja 17. februara, Dana grada Sombora, u 12 časova, u organizaciji Grada, u Narodnom pozorištu, biće upriličena svečana akademija „Kukuruzna polja somborska u šarenilu multietničkih običaja“, kojom će se obeležiti 280 godina uzgajanja kukuruza, vek od osnivanja Bunjevačkog kola i 100 godina od prvog posleratnog popisa i prvog pominjanja monoštorskih Roma. Svečana promocija knjige „Sombor – slovo po slovo, 101 pojam o Somboru u 30 slova“, u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, počinje u 17 časova, u Narodnom pozorištu, ulaz je slobodan, te su svi zainteresovani građani pozvani da prisustvuju. U 19 časova biće otvorena izložba fotografija „Zapisi o prirodi i ljudima“, autora Ištvana Viraga, u Velikoj galeriji KC „Laza Kostić“, takođe otvorenog tipa.

U četvrtak, 18. februara, u 17 časova je otvaranje izložbe „Ljudi, nepresušno vrelo inspiracije“, u galeriji „Milan Konjović“. Ulaz je slobodan za sve posetioce. U 18 sati, u Narodnom pozorištu, igra se predstava „Tenor na zajam“, poklon predstava povodom Dana grada, a karte se mogu preuzeti na biletarnici Narodnog pozorišta Sombora. 

Otvaranje izložbe „Somborski bunjevci“, u Gradskom muzeju, održaće se u petak, 19. februara, u 17 sati, a ulaz je slobodan. U 19 časova, u KC „Laza Kostić“, biće projektovan kultni film jugoslovenske kinematografije „Skupljači perja“, a besplatne karte za projekciju se mogu preuzeti u Galeriji KC, od petka, 12. februara, od 12 časova. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar