Brestovac: Petrovdan u znaku narodnih pesama i igara

Kulturno-umetničko društvo Nikola Tesla iz Bačkog Brestovca je i ove godine povodom obeležavanja seoske i hramovne slave Petrovdana upriličilo veče folklora. Manifestacija je održana u petak, 10. jula u sali osnovne škole.

Koncert je svečano otvorio Bojan Svilar, predsednik Saveta Mesne zajednice Bački Brestovac i ujedno ozvaničio početak ovogodišnjih Petrovdanskih svečanosti koje se već 22 godine uspešno organizuju u tom mestu. Svojim prisustvom manifestaciju je uveličao i predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan.

Učesnici su pred prepunom salom izveli kvalitetan prikaz narodnih igara, pesama i običaja iz Like, sa Banije, iz Teslića, Južne i Zapadne Srbije. Salom su odjekivali zvuci starog zavičaja i gromki aplauzi publike. Bogat kulturno-umetnički program bio je toplo pozdravljen, a zadovoljstvo obostrano.

Proslava seoske slave bila je ove godine idealna prilika da Brestovčani ugoste članove pobratimskog društva Žarkovac iz istoimenog mesta kod Rume, koji su po prvi put prisustvovali manifestaciji Dani Bačkog Brestovca – Petrovdanske svečanosti. Igrama iz Pčinje i Vlaškim igrama oni su dali svečarsku notu celokupnoj atmosferi i izazvali ovacije prisutnih.

Zapažen nastup imala je i ženska pevačka grupa iz Prigrevice, kao i članovi Kulturno-umetničkog društva Vidovdansko kolo iz Svetozar Miletića.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar