Festival profesionalnih pozorišnih predstava u Apatinu

Festival profesionalnih pozorišnih predstava, četvrti po redu, u organizaciji Kulturnog centra Apatin, održaće se od 29. do 31. oktobra. Sve predstave biće u Velikoj sali Kulturnog centra, od 20 časova.

-Krajem ovog meseca za našu publiku pripremili smo još jedan festival, ovoga puta u pitanju je festival profesionalnih pozorišnih predstava, što ga čini različitim od prošlogodišnjeg. Festival će trajati tri dana, sve predstave će se odigrati u velikoj Sali Kulturnog centra od 20 časova. Cena pojedinačne karte iznosi 200 dinara, a komplet karata za ceo festival je 500 dinara, dok će  blagajna biti otvorena od 18 časova – rekla je direktorka Kulturnog centra Danijela Obradović.

Na zahtev publike, kako je rekla Obradović, za žanr predstava odabrana je komedija, a festival će biti otvoren dokumentarnim filmom Trnje i lovorike Olge Ilić. Dokumentarni film će se emitovati od 17 časova u maloj Sali Kulturnog centra i za tu projekciju se ulaz neće naplaćivati.

Projekcija dokumentarnog filma Trnje i lovorike Olge Ilić zakazana je za utorak, 29. oktobar. Reč je, kako je istakao filmski urednik Milorad Basta, o uzbudljivoj priči koja prati burnu biografiju najveće balkanske putujuće  glumice svih vremena, a danas zaboravljene Olge Ilić.

-Operski sopran, pevačica šansona i sevdalinki, snimila je više od 25 gramofonskih ploča sa čuvenim Cicvarićima, odigrala preko sto uloga i režirala više od 15 predstava, jedna je od najvećih srpskih pozorišnih glumica i začetnika modernog srpskog teatra. Uz niz anegdota, smešnih, ali i tužnih, koje su obeležile karijeru i život Olge Ilić, film je protkan i originalnim muzičkim zapisima, gde čujemo Olgin glas sa ploča starijih i od 100 godina. Ovaj dokumentarni film premijerno je prikazan na 54. Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, ali i na Profi Festu i Festivalu duhovnog filma u Zaječaru - rekao je Basta.

Radnja romantične komedije Kišobran za dvoje, kako je na konferenciji za medije rekao pozorišni urednik Dušan Gladić, smeštena je uz jednu od beogradskih pijaca gde se susreću dve romantične starogradske duše, jedan trgovac srećom ili šibicar i jedna prodavačica starih stvari. Ljubav se rodila na prvi pogled, ali treba hrabrosti da bi se i ostvarila. Svet pijace u sumrak prepliće se sa svetom Holivuda i američkih filmova, u njihovim snoviđenjima, stvarajući atmosferu romantike.U ovoj romantičnoj komediji, prepunoj životnih situacija, dvoje glumaca nas uvode u čudesni svet Acinih pijačnih ljudi, njihovih problema, sukoba, njihovog neodoljivog načina govora i čežnje za drugačijim životom, stvarajući sliku jednog Beograda, kog više nema.

Komedija Pomahnitali je predstava posvećena žrtvama selfi kulture i ostalih oblika virtuelnih vrednosti. Bavi se ljudima, koji su postali opsednuti formom, statusnim simbolima, brendovima. Na toj apsurdnoj i sumanutoj trci, koja za cilj ima uspeh oni potpuno gube kompas. U svakoj od scena protagonisti završe sa nervnim slomom zbog nekih sitnih trivijalnih problema koji im remete savršenu formu. Dane okončavaju tako što, umorni od borbe gužve, svađa, sa osećanjem nezadovoljstva i izopštenosti, za utehu okače selfi na kome sve blista baš kako treba, savršeno.

Komični mjuzikl Kiss je priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i povrh svega, ljubavi između muškarca i žene. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pesama, tradicionalnih balkanskih pesama, kao i autorskih numera samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima–samo sopstvenim telom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike–u savršenoj harmoniji.

Utorak, 29. oktobar
Dokumentarni film Trnje i lovorike Olge Ilić
Scenario i režija: Jelena Stojanović
17 časova u Maloj sali Kulturnog centra. 
Ulaz je besplatan

Kišobran za dvoje (romantična komedija)
Glumci: Nada Macanković i Miljan Prljeta
Režija: Nada Macanković
Tekst: Aleksandar Aca Popović

Sreda, 30. Oktobar 
Pomahnitali (komedija)
Glumci: Tatjana Kecman i Miloš Đorđević
Režija i tekst: Tatjana Kecman

Četvrtak, 31. oktobar 
Kiss (komični mjuzikl)
Izvođači: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški
Režija: Višnja Obradović
Muzički aranžman/kompozicija: Alice in WonderBand


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar