Kulturni centar Apatin nastavlja da radi punom parom

Kulturni centar Apatin, kao i većina ustanova kulture u Srbiji, polako nastavlja sa uobičajenim radom, pa su tako, prema rečima direktorke Danijele Obradović, trenutno u toku pripreme obeležavanja Svetskog dana muzike. Koncert klasične muzike učenika svih odseka Osnovne muzičke škole Stevan Hristić iz Apatina održaće se 22. juna tokom prepodnevnih časova na platou ispred Velike sale.  Tokom poslepodneva u Maloj sali Kulturnog centra biće održano predavanje na temu istorijata muzike i nastanka rokenrol muzike u svetu. Predavač će biti Dobrica Veselinović direktor Rok klan festivala u Jagodini. Na kraju dana, u večernjim satima na platou ispred Velike sale biće održan koncert rok grupe Rock fest band. U Galeriji Meander, 19. juna, biće otvorena izložba umetnica Suzane Vulović i Milice Lojović iz Beograda.

-Nažalost, od proglašenja vanrednog stanja morali smo da otkažemo dosta programa. Tokom marta bilo je u planu da se održi promocija knjige našeg sugrađanina Đorđa Kuridže, potom koncert Kralja Čačka čiji je glavni organizator bilo Udruženje Moj Apatin, bioskopski program, predstava Frenki i Džoni koja je bila zakazana za 8. april, Dani dečijeg stvaralaštva, Domijada, divne izložbe među kojima je i izložba Boba Živkovića... Za neke programe dobili smo termine u narednoj godini, a za neke smo u pregovorima da ih ipak održimo tokom ove godine - kaže Obradović.

Kada je u pitanju likovni program raspisana su dva konkursa i to za samostalnu izložbu za likovne stvaraoce opštine Apatin koji traje do 19. juna, i konkurs za međunarodnu izložbu Ex libris koji je otvoren do 30. septembra. Izložba Ex libris biće otvorena u okviru Festivala Potpis koji je odložen za novembar.

-Nadamo se da ćemo konačno početi sa realizacijom filmskog programa koji je našoj publici, osim pozorišta, najinteresantniji. Kulturni centar pruža tehničku podršku i drugim organizacijama i ustanovama koje organizuju svoje programe i manifestacije, a ove godine će akcenat biti na programima na otvorenom. Planiramo tokom letnjeg perioda da organizujemo filmski program, kao i koncerte i predavanja – kaže Obradović dodajući da će jedino pozorišna sezona početi u septembru.

Kada su u pitanju investicije, ove godine renoviran je toalet kod Male sale kako bi ga publika mogla koristiti, a zamenjena je stolariju u Galeriji Meander. U Velikoj sali rešen je problem sa zvukom.

-Popravljeni su stari zvučnici i kupljeno je nešto novih koje koristimo i u Maloj sali kada je neophodno. Važno nam je i to što smo kupili projektor za Veliku salu, jer nam on služi za sve multimedijalne programe koje realizujemo i mi, a i druge organizacije koje koriste našu salu za svoje programe iz domena kulture – rekla je Obradović i naglasila da se pravi strategija ulaganja za naredni period.  

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar