Kupusinci vredno rade na pripremi Božićne predstave
Članovi Kulturno-umetničkog društva Petefi Šandor iz Kupusine, prema rečima predsednika Ištvana Toldija, vredno rade na pripremi Božićne predstave i nadaju se da će epidemiološka situacija dozvoliti da se održi. 
 
-Mi uvek imamo neke planove, a u ovo vreme uvek spremamo Božićnu predstavu pa je tako i sada. Videćemo da li će se plan realizovati, sve zavisi od toga kakva će biti epidemiološka situacija. Ako ne budemo mogli prdstavu da održimo kao i do sada, videćemo da bude neka online varijanta. Naši članovi vredno rade na pripremi predstave, a i gledaoci to očekuju, te ih ne možemo izneveriti. Za ovu predstavu nema ulaznica, besplatan je ulaz, i svi dobiju čaj, a deca slatkiš – priča Toldi.
 
Sve sekcije društva uključene su u pripreme, a gledaoce, osim predstave koja će trajati dvadesetak minuta, očekuju i narodne pesme, narodna bajka koju već tradicionalno ispriča Toldi, i to sve u duhu Božića.
 
-Zovemo i decu iz osnovne škole koja, kao i svake godine, spremaju svoj deo programa. Jedino, zbog situacije sa koronom nećemo zvati goste, kao što je ranije bio običaj. Inače, oko pedesetak ljudi radi na pripremi ove manifestcije, i to uzrasta od zabavišta do 80 godina. Evo naš Joži bači, ima oko 80 godina, i on se sprema za predstavu, a tu je i Pali bači, koji takođe ima oko 80 godina, on uvek sprema čaj – navodi Toldi ističući zanimljivu činjenicu da je većina meštana Kupusine u nekom momentu bila uključena u rad kulturno-umetničkog društva.
 
Ove godine, kako kaže Toldi, kompletno je obnovljen krov na prostorijama društva, a još mnogo toga bi bilo potrebno uraditi, međitim situacija sa koronom dodatno otežava stvari.
 
-Prostorije grejemo uz pomoć peći na drva, ali nas to ne ometa u radu. To je, između ostalog, nešto što je neophodno da rešimo na drugačiji način. Mada, svesni smo situacije oko pandemije – rekao je Toldi.
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar