Likovna kolonija invalida rada u Kuli

U organizaciji Opštinske organizacije invalida rada Kula 30.jula na Rodićevom jezeru održana je likovna kolonija na kojoj je učestvovalo oko 20 likovnih stvaralaca iz 13 organizacija Saveza invalida rada Vojvodine. U okviru otvaranja likovne kolonije prisutnima se obratio Obrad Vojinović, predsednik Opštinskog odbora invalida rada.

Ispred opštine Kula prisutne je pozdravila predsednica SO Kula Snežana Mrkaić i koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Kula Jelena Milićević. Radovi će biti izloženi 3. decembra u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula, a povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Likovnu kolonija je podržala opština Kula.

Prema rečima Jelene Milićević iako se KZM Kula prevashodno bavi pitanjima mladih i predstavlja sponu između mladih i lokalne samouprave ovoga puta se odlučila da pruži podršku starijim osobama koji daju dobar primer mladima i potvrđuju da je u eri društvenih mreža moguć i drugačiji vid druženja i kreativnosti. Ona je podsetila da je KZM Kula prošle godine organozovala likovnu koloniju Kula za Srbiju koja je bila poosvećena ugroženim poplavljenim područjima u Srbiji i dodala da je KZM Kula i ubuduće otvorena za saradnju sa organizacijama koje se bave kulturnim aktivnostima.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar