Mesto za savršen beg Danijele Repman

Danijela Repman je rođena u Somboru 1976. godine. Prvu značajnu potvrdu za pisanje poezije dobila je 1994. godine kao trećeplasirana na festivalu Limske večeri poezije. U izdanju novosadske Slavije 1997. godine objavila je zbirku pesama Cikličnosti, a pesme iz ove zbirke su uvrštene u antologiju vojvođanskih pesnikinja Oči ravnice.
Posle duge pauze, na književnu scenu se vraća 2014. godine objavljivanjem romana Tragom rasutih trenutaka u izdanju novosadskog Prometeja. Na konkursu za kratku priču Milovan Vidaković iz Budimpešte 2014. godine ušla je u najuži izbor, a 2015. na istom konkursu osvojila je drugu nagradu. Bila je finalista na 14. Festivalu evropske kratke priče Zagreb-Rijeka 2015. godine. Radove je objavljivala u časopisima Povelja, Sent, Avangrad, na portalu Prozaonlajn, kao i u Mađarskoj, na srpskom jeziku i u prevodu na mađarski.

Upravo objavljena zbirka poezije Mesto za savršen beg bila je kao zbirka u rukopisu u najužem izboru 2014. godine za pesničku nagradu Gordana Todorović, a njenu vrednost je potvrdio i jedan od naših najuglednijih književnih kritičara, pesnik i esejista, prof. Saša Radojčić, koji je recenzent knjige.

Izdavač je Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, urednik Vladimir Jerković, na naslovnoj strani se nalazi fotografija Siniše Trifunovića, za dizajn je bio zadužen Borivoje Petrović, a za lekturu Emilija Rilke.

Danijela Repman je po obrazovanju profesor razredne nastave i zaposlena je u Osnovnoj školi Nikola Vukićević u Somboru. Udata je i ima dvoje dece.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar