Trinaesti
Manifestacija „Veljkovi dani“ otvorena je 5. novembra 2020. godine u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“. Trinaeste „Veljkove dane“ organizovali su Somborska biblioteka i Organizacioni odbor Veljkovih, pod pokroviteljstvom Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.
 
Nakon otvaranja održan je okrugli sto na temu „Istorija, stvarnost i priča: zemlja i ljudi u prozi Veljka Petrovića“ na kom su učestvovali Gorana Raičević, Gojko Božović, Milan Aleksić i Stevan Jovićević.
 
Ispred Grada Sombora „Veljkove dane“ je posetila zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.
 
Drugog dana manifestacije, 6. novembra, u 16 časova biće dodeljene nagrade „Gran pri Golubić“ za najuspeliju priču učenika osnovnih i srednjih škola u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke, u petak, 6. novembra u 16 časova.
 
Istog dana, u Velikoj sali zdanja Županije, od 18 časova za okruglim stolom predstaviće se književni portret Gorana Petrovića, dobitnika nagrade 2018. godine. O njegovom delu govoriće Jana Aleksić, Slađana Ilić, Jovana Milovančević i Dragan Hamović.
 
U završnom delu dvodnevne manifestacije biće uručena nagrada „Veljkova golubica“ za sveukupno pripovedačko stvaralaštvo JOVICI AĆINU – za izuzetan doprinos pripovedačkoj umetnosti. Nagradu je dodelio žiru u sastavu: Saša Radojčić, Đorđe Despić i Mileta Aćimović Ivkov (predsednik žirija).
 
Trinaesti „Veljkovi dani“ održavaju se u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama i ograničenim brojem mesta u publici.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar