U subotu u Apatinu predstava za decu Edukativnog teatra iz Subotice “Drvce  je  drug”

U Velikoj sali Kulturnog centra Apatin, 20. Februara, sa početkom u 11 časova  održaće se predstava za decu, Edukativnog teatra iz Subotice “DRVCE  JE DRUG”. Edukativni teatar Subotica, kao što i sam naziv kaže, pre svega se bavi edukacijom najmlađih kroz dečije predstave.

Takva je i predstava “Drvce je drug“. Na zabavan, komičan i što je najvažnije interaktivan način, komunicira sa decom i širi svest kod najmlađih o važnosti očuvanja prirode. U predstavi producenta Ninoslava Mičića, igraju: Miloš  Lazić, Aljoša Đidić i Stefan Beronja.  Naime, tri lika se međusobno bore za prirodu i protiv nje. Sa jedne strane se nalazi Jablan – mladi dečak (koji je svoju ljubav prema prirodi nasledio od svog deke koji je isto kao i Jablan bio izviđač i samim tim i ljubitelj prirode u celosti) i Kišoljub Hrastić – poslednje  preostalo drvce u parku koje je Jablan spasio od seče  i sada pokušava da ga sakrije, kako bi ga sačuvao. Dok sa druge strane imamo negativca – Gospodina Drvomrzića, koji je spletom okolnosti kao mali bio izolovan iz prirode i tako postao alergičan na drveće i zbog toga uništava zelena prostranstva, na kojima se deca igraju. Naravno, na kraju Jablan i Kišoljub uz pomoć dece uspevaju da preobrate Drvomrzića, te on postaje Drvoljubić i sama predstava ima srećan kraj. Trajanje predstave je oko 40 minuta, a cena ulaznice je 150 dinara. 

Iz Kulturnog centra Apatin stiže apel za sve zainteresovane u vidu molbe da se strogo poštuju mere koje su trenutno aktuelne. Saopštenje: Poštovana publiko, najljubaznije vas molimo da pre dolaska na program proverite da li imate povišenu temperaturu. Ako imate bilo kakve simptome, molimo vas da ostanete kod kuće. Na ulasku u salu, molimo vas da pređete preko dezinfekcione barijere, te da dezinfikujete ruke postavljenim dezinfekcionim sredstvom. U sali je obavezna upotreba zaštitne maske i poštovanje preporučene fizičke distance.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar