“Za tebe moja ljubavi 2” Marijete Sidovski u Maloj galeriji Kulturnog centra u Somboru

Otvaralje samostalne izložbe Marijete Sidovski, pod nazivom “Za tebe ljubavi moja 2”, biće upriličeno u utorak, 2. marta 2021. godine u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor u 19 časova. Otvaranje će biti realizovano elektronskim putem, kako bi se ispoštovale aktuelne epidemiološke mere u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti Kovid 19, dok će neposredno po otvaranju posetioci biti u mogućnosti da pogledaju izložbu u grupama od po maksimalno petoro istovremeno prisuttnih u prostoru galerije. Prenos otvaranja možete pratiti na oficijelnoj fejsbuk stranici Kulturnog centra.

O izložbi: Sam naziv izložbe upućuje nas na misao da ciklus predstavlja – svojevrsna oda ljubavi. No, i pored toga što su likovna dela koja čine ovu postavku, jedna lična emotivna priča i poruka, iako ciklus, kao svoj primarni zadatak ima cilj da slavi postojanje emocija i apsolutne ljubavi, ova mala likovna dela, koja čine postavku izložbe “Za tebe moja ljubavi 2”, bave se u osnovi istraživanjem likovnih elemenata i njihovom poetikom na izabranom medijumu koji ih nosi. Poseban interes je stavljen na kompoziciju dela i tzv. zlatni presek – pravu dozu i meru likovnih elemenata, kao i onu finu lirsku poetiku likovnosti iz vizantijske umetnosti i rane ruske avangarde, čija su estetska načela fokus autorovog interesovanja u likovnom istraživanju.

Zajedno sa gore pomenutim, može se reći da je prvični, no, ne i jedini smisao i cilj ovih radova, likovnost i vizuelna estetika, kao i glorifikacija umetnosti radi same umetnosti i likovnih elemenata koji istu čine. Jedno lično poimanje nekih prošlih vremena u tragovima, kao i “Haiku redova” poezije koji se mogu jasno isčitati na delima, gde znakovni jezik nema samo funkciju preneti poruku, nego biti i likovni element, linija koja je u funkciji likovne kompozicije.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar