Izbori 2020. u Vojvodini

Izlaznost birača do 18 časova iznosi 43,45 odsto.

Izlaznost birača na biračka mesta u Autonomnoj pokrajini Vojvodini do 16 časova iznosi 35,45 odsto.

Prema podacima kojima raspolaže Pokrajinska izborna komisija, izlaznost birača na biračka mesta u Autonomnoj pokrajini Vojvodini do 14 časova iznosi 27,73 odsto.

Za 120 mesta u pokrajinskom parlamentu nadmeće se devet izbornih lista stranaka. Pravo glasa ima 1.696.447 ljudi. Građani Vojvodine glasaju na 1.781 biračkom mestu.

 
Redosled na glasačkom listiću:
 
1. "Aleksandar Vučić - Za našu decu"
2. "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma”
3. "Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".
4. "Vajdasági Magyar Szövetség - Pásztor István - Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor"
5. "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Srbiju (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Crnogorska partija, Demokratski blok)"
6. "Za Kraljevinu Srbiju - Za srpsko vojvodstvo (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front) - Žika Gojković"
7. "Metla 2020"
8. "Čedomir Jovanović - Koalicija za mir (Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca)"
9. "Muamer Zukorlić - Samo pravi - Stranka pravde i pomirenja (SPP) - Demokratska partija Makedonaca"
 
Pokrajinska izborna komisija, u svom prvom obraćanju javnosti u 8 časova, saopštila je da su sva biračka mesta u AP Vojvodini otvorena, te da su spremna za zakonito sprovođenje izbora za izbor poslanika u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine.
Prema službenoj informaciji, ovlašćena lica u svih 45 lokalnih samouprava preuzeli su izborni materijal za izbor poslanika u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine i dostavili ih biračkim odborima u skladu sa propisima.
 
Zamenik predsednika Pokrajinske izborne komisije Rajko Marinković saopštio je da,  prema podacima Komisije, izlaznost birača do 10 časova iznosi 11,03 odsto
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar