Konačni rezultati izbora u Apatinu - 20 odborničkih mesta za SNS

Opštinska izborna komisija na današnjoj sednici utvrdila je da je Srpska napredna stranka osvojila najviše glasova na lokalnim izborima u Apatinu koji su održani juče.

Izbori su održani na nivou republike, pokrajine i opštine. Na jučerašnjim izborima nije bilo incidenata na biračkim mestima. Bilo je malih nepravilnosti u radu biračkih odbora, ali to smo u hodu, prilikom prijema materijala, uspešno otklonili, što je danas i pokazano prilikom prijema materijala kod Republičke izborne komisije, kao i Pokrajinske. Nisu imale primedbe na naš rad. U birački spisak u Apatinu upisano je 25.414 birača koji su imali pravo da se juče izjasne za jednu od predloženih lista usvojenih od strane Opštinske izborne komisije Apatin. Svoje pravo da izađu na izbore iskoristilo je 13.611 birača. Od toga je važećih bilo 13.012 biračkih listića. Od svih šest lista koje su učestvovale u jučerašnjim izborima Srpska napredna stranka dobila je najveći broj glasova na svim nivoima - saopštio je  predsednik OIK-a Nedeljko Vučenović.

Građani apatinske opštine izbornoj listi SNS Aleksandar Vučić „Za našu decu“ dali su 8.307 glasova, ili 61,03 odsto. Izborna lista Ivica Dačić SPS – Dragan Marković Palma JS dobila je 1830 glasova, ili 13,45 odsto. Izborna lista Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor dobila je 1048 glasova, ili 7,70 odsto. Izborna lista SRS dr Vojislav Šešelj dobila je 618 glasova, ili 4,54 odsto. Narodni blok Perica Popić dobio je 607 glasova ili 4,46 odsto i izborna lista Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije dobio je 602 glasa ili 4,42 odsto.

Od ukupno 29 odborničkih mesta u SO Apatin SNS-u je pripalo 20 odborničkih mandata, SPS-u četiri,  SVM-u dva, SRS-u, Narodnom bloku i POKS-u po jedno odborničko mesto.

Mogu da kažem da su ovi izbori bili jedni od težih u zadnjem periodu koji su se odvijali na lokalnom i višim nivoima. Promenjen je zakon o sprovođenju lokalnih izbora i uvedene su neke novine koje su zbunjivale biračke odbore - dodao je Vučenović.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar