Održana 54. sednica Gradskog veća grada Sombora

Gradsko veće grada Sombor je, na 54. po redu sednici, usvojilo predloge odluka koje se odnose na izmene i dopune odluka osnivačkih akata preduzeća: JKP Energana, JKP Prostor i JKP Vodokanal. Izmene se odnose na potrebu da se u osnivačke akte ovih preduzeća unese trojezični naziv preduzeća i skraćeni naziv preduzeća, kao i napomena da preduzeća u poslovanju koriste pečat sa trojezičnim poslovnim imenom, a JKP Prostor će u aktu navesti i nenovčani kapital. Pojedinačni predlozi odluka o promenama osnivačkih akata za svako od navedenih preduzeća biće na razmatranje i usvajanje dostavljeni i Skupštini grada, a potom će promene podataka biti dostavljene i Agenciji za privredne registre.

Gradsko veće je usvojilo i izveštaj o radu Gradonačelnika i Gradskog veća za 2016. godinu, kao i izveštaj o radu Pravobranilaštva grada Sombora za prošlu godinu, oba izveštaja biće dostavljena na razmatranje i usvajanje odbornicima Skupštine grada Sombora.

Članovi Veća su prihvatili zahtev Gradskog muzeja Sombor da im se odobre dodatna sredstva za organizaciju izložbe slika ruskih slikara, koja će biti organizovana u okviru manifestacije Dani ruske kulture, koja će se održati u periodu od 8. do 18. aprila 2017. godine.

Gradsko veće je Srednjoj ekonomskoj školi u Somboru za sufinansiranje projekta Humanitarna žurka odobrilo 100.000,00 dinara i odlučilo o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar