Održana 62. sednica Gradskog veća u Somboru

Gradsko veće je na 62. sednici, održanoj 22. maja donelo rešenja o davanju saglasnosti na poseban program korišćenja sredstava iz budžeta grada Sombora u 2017. godini za preduzeća: JKP Čistoća, JKP Vodokanal, JKP Prostor, JKP Energana i JKP Parking servis Sombor.

Na 62. sednici članovi Veća prihvatili su ponudu JKP Vodokanal i dodelili ovom preduzeću poslove na održavanju javnih česmi u gradu Somboru i bunara u prigradskim naseljima u 2017. godini, te poslove na održavanju atmosferske kanalizacije u gradu i naseljenim mestima u 2017. godini.

Gradsko veće je utvrdilo kriterijume i tekst konkursa Programi za decu 2017, te prihvatilo informaciju koja se odnosi na stavljanje u funkciju opštinskog puta Sombor-Gakovo-Rastina na osnovu međudržavnog sporazuma Republike Srbije i Republike Mađarske o izgradnji putnog međudržavnog graničnog prelaza Rastina-Bačsentđerđ. U informaciji je navedeno da je zbog otvaranja međudržavnog graničnog prelaza Rastina – Bačsentđerđ, potrebno da opštinski put Sombor-Gakovo-Rastina bude prekategorisan u državni put IIA reda.

"Pošto sadašnje karakteristike opštinskog puta ne zadovoljavaju u potpunosti uslove prekategorizacije, izvršena je analiza od strane stručnih lica JP „Putevi Srbije“ i postojeća trasa je izdeljena na četiri karakteristične deonice." - navedeno je u informaciji.

U informaciji je navedeno i da je nakon zajedničkog sastanka ovlašćenih predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, JP Puteva Srbije Beograd i Grada Sombora, usaglašen Sporazum o stavljanju u funkciju deonica opštinskog puta Sombor-Gakovo-Rastina na osnovu međudržavnog sporazuma Republike Srbije i Republike Mađarske o izgradnji putnog međudržavnog graničnog prelaza Rastina – Bačsentđerđ. Gradsko veće je prihvatilo predlog Sporazuma u kojem je definisano trenutno stanje opštinskog puta, radovi, faze izvođenja radova i vrednost radova, finasiranje i dodatne obaveze ugovornih strana i koji će biti prosleđen na potpisivanje Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP Putevi Srbije.

Gradsko veće je razmotrilo i odlučilo o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar