Održana sednica Skupštine Grada Sombora

U Somboru je danas održana 36. sednica Skupštine Grada kojom je predsedavala predsednica Ljiljana Tica. 

Na sednici je bilo 12 tačaka dnevnog reda koja su iz delokruga rada Skupštine. Odbornici su, između ostalog, usvojili Predlog odluke o upotrebi imena i simbola Grada Sombora, Predlog odluke o utvrđivanju naziva dela ulica i zaselaka u naseljenim mestima na teritoriji Grada, Predlog odluke o osnivanju Gradskog muzeja Sombor, Predlog odluke o izradi Generalnog urbanističkog plana, Predlog odluke o donošenju plana detaljne regulacije za izgradnju i rekonstrukciju kanala Baračka, izgradnju nove crpne stanice Bezdan II od Dunava do spoja sa kanalom Vrbas-Bezdan, i Izveštaj o radu mesnih zajednica na teritoriji Grada Sombora za 2018. godinu. 
 
Cilj Plana detaljne regulacije za izgradnju i rekonstrukciju kanala Baračka, izgradnju nove crpne stanice Bezdan II od Dunava do spoja sa kanalom Vrbas-Bezdan, je da se stvore uslovi za izgradnju i rekonstrukciju tako što će se definisati pravila uređenja i građenja na vodnom i građevinskom zemljištu. Promeniće se namena zemljišta u skladu sa načinom na koji će se koristiti, definisati površina javne namene, definisati način ukrštanja trase kanala sa drugim infrastrukturnim sistemima i mrežama, definisati mogućnosti parcelacije i preparcelacije, kao i definisati i sprovoditi mera zaštite prirodnih i kulturnih dobara i životne sredine. 
 
Odbornici Skupštine grada Sombora usvojili su i predlog Odluke o mreži PU Vera Gucunja. Nova mreža Predškolske ustanove, koja se sastoji od 17 vrtića u samom Gradu Somboru i 15 objekata vrtića u naseljenim mestima, sa oko 1900 dece predškolskog uzrasta, može se smatrati optimalnim rešenjem u pogledu broja objekata na teritoriji Grada. Imajući u vidu broj dece uzrasta do 6 godina i činjenice da su kapaciteti postojećih dečijih vrtića znatno manji, u narednom periodu potrebno je proširiti kapacitete postojećih objekata. Gde je to moguće pripremno predškolske grupe treba smestiti u školske objekte, te na taj način obezbediti potrebne kapacitete kako bi se povećao prijem dece predškolskog uzrasta, kao i povećati broj grupa celodnevnog boravka. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar