Održana sednica SO Apatin

Sednica Skupštine opštine Apatin koja je održana danas, počela je razmatranjem i usvajanjem izveštaja mandatno-imunitetske komisije. Nakon prestanka mandata odbornika Ilije Bursaća imenovan je novi odbornik sa liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, Veljko Balać.

Sednicu je obeležilo usvajanje budžeta Opštine Apatin za 2020. godinu. U bužetu se nalaze i projekti koje su građani predlagali tokom ankete Reforme poreza na imovinu. U sledećoj godini se tako planira izgradnja zelene pijace u Sonti, rekonstrukcija Ulice Vuk Karadžić u Prigrevici i Somborskog puta u Kupusini, kao i rekonstrukcija biciklističke staze u Ulici Dimitrija Tucovića. Sredstva su planirana i za izgradnju velikog dečijeg igrališta u Bloku 112.

Odbornici su usvojili kadrovski plan Opštinske Uprave i Pravobranilaštva opštine za 2020. godinu, kao i predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Apatin za 2019. godinu. Usvojen je Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o davanju  u zakup poslovnih prostorija, a narednim tačkama i program poslovanja za 2020. godinu i posebni programi za korišćenje sredstava iz subvencija za 2020. godinu JKP Naš dom Apatin, za JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, kao i Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Turističke organizacije Apatin.

Na kraju sednice usvojeni su predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju člana Saveta za obrazovanje, kulturu i sport, predsednika i člana Kadrovsko-administrativne komisije, ali i razrešenju Mirka Medića i imenovanju Milke Nikšić za v.d. direktora Ustanove za stručno osposobljavanje odraslih.



Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar