Poseta ministra Vulina Somboru

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, mr Latinka Vasiljković, načelnica Zapadnobačkog upravnog okruga, novoizabrana gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, dr Vlado Babić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i Sekula Tanjević, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Sombor posetili su veterinarsku stanicu "Životinjsko carstvo" u Somboru koja je prošle godine dobila priznanje Nacionalne službe za zapošljavanje za uspešnu poslovnu ideju i pokretanje sopstvenog posla.

Ova veterinarska stanica je osnovana uz podršku NZS programa subvencija za samozapošljavanje i do sada je koristila različite mere aktivne politike zapošljavanja, a trenutno ima osam zaposlenih i jedno lice na stručnoj praksi.

Ministar Vulin je naveo da je jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije da se stvori atmosfera da preduzetnici, poput vlasnika ove Veterinarske stanice, preuzmu sudbinu u svoje ruke i da zaista promene svoj život i stvore bolji život sebi i svojoj porodici.

- Za subvencije za samozapošljavanje Nacionalna služba je izdvojila 603 miliona dinara. U prvih pet meseci ove godine za subvenciju za samozapošljavanje prijavilo se 6501 lice što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za 35 odsto – naveo je ministar Vulin i istakao da je, prema podacima Agencije za registraciju preduzeća, ove godine registrovano, odnosno osnovano 13.986 novih privrednih subjekata, a da je iz registra izbrisano 9136 preduzeća. 

(http://www.zapadnobacki.okrug.gov.rs/)


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar