Saša Todorović novi gradonačelnik Sombora?

Gradonačelnik Sombora Nemanja Delić, razrešen je funkcije na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Sombora a uskoro će najveći grad u Zapadnoj Bačkoj dobiti i novo Gradsko veće. Uz Delića su smenjeni i njegov zamenik Vasa Relić i svi pomoćnici gradonačelnika. Novu skupštinsku većinu koja je smenila Delića čine SNS, SPO, SPS, LSV, SDP, UG "Bolji Sombor", UG "Za bolji Sombor" i DZVM.

Do izbora novog gradonačelnik Delić i njegov tim će i dalje obavljati tekuće poslove, a još uvek nije poznato kada će biti održana sednica gradskog parlamenta, na kojoj bi bili izabrani predsednik Skupštine grada, gradonačelnik, zamenik, pomoćnici i Gradsko veće.

Saša Todorović, predsednik odborničke grupe Srpske napredne stranke, čovek koji važi za najozbiljnijeg kandidata za novog gradonačelnika, izjavio je da Somboru treba nova energija, nove ideje i novi ljudi. Nasleđeni problemi nisu tuđi, već zajednički, i svi trebaju da rade u opšem interesu grada, istakao je Todorović.

Sada već bivši prvi čovek grada Nemanja Delić ističe da je svestan nove političke realnosti, a zahvalnost je uputio članovima Gradskog veća na kako je rekao, izuzetno korektnoj saradnji i predanom radu.

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Sombora dužnosti su razrešeni i članovi Odbora za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose, te su izabrani i novi.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar