Međunarodni obrtnički sajam u Celju 10-15. septembar 2014. godine
22.09.2014.

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u saradnji sa regionalnim privrednim komorama, deveti put se predstavila vojvođanska privreda na sajmu u Celju.

Učestvovale su kompanije iz Vojvodine i Turistička organizacija Vojvodine. Zapadnobački region predstavljala je kompanija “Rapid” Apatin i Saračka radionica “Đuran” Sombor. U petak, 12. septembra održani su susreti regionalnih privrednih komora Srbije, Hrvatske, Makedonije, BIH i Slovenije na temu unapređenja i jačanja regionalne saradnje. Predstavljeni su rezultati robne razmene Srbije i Slovenije. Privredu Srbije predstavili su Miroslav Vasin - pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Ratko Filipović - predsednik Privredne komore Vojvodine, i Mitar Pržulj - samostalni saradnik u Birou za regionalnu saradnju PKS. Predsednica Regionalne privredne komore Sombor, g-đa Tatjana Maglić prestavila je prisutnima inicijativu za formiranje KLASTERA ALPE ADRIA PANNONIA, podelila prisutnim komorama pristupnice klasteru i sa direktorom Regionalne gospodarske zbornice Celje, Dragom Polakom potpisala Sporazum o tehničko poslovnoj saradnji dve komore.

Nakon toga su održani bilateralni razgovori predstavnika regionalnih privrednih komora. U razgovorima Regionalnu privrednu komoru Sombor predstavljala je g-đa Tatjana Maglić, predsednica Komore. Posle toga je usledila poseta pokrajinskom štandu na sajmu, gde je pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin pozdravio sve izlagače iz Srbije.

 

Vojvođansko veče organizovano je 12. septembra u hotelu Termana Laško, gde su regionalne komore Subotice, Sombora, Zrenjanina, Valjeva, Novog Sada i Sremske Mitrovice promovisale tradicionalnu vojvođansku hranu, najbolja vojvođanska vina i turistički potencijal svog regiona. Regionalna privredna komora Sombor je prezentovala potencijale našeg Regiona i na svom štandu izložila proizvode: “Apatinske pivare” Apatin, “Sunce” Sombor, “Mara” Sombor, “Podrum Šarić” Sombor, Vinarije "Stanimirović” Sombor, Poljoprivrednog proizvođača “Stokuća” Sombor, “Zdravo Produkt” Riđica, Udruženja “Lemeški kulen” Svetozar Miletić, Čarde ”Pikec" Bezdan, Udruženja “Visovi” Kljajićevo, “Eco Sistem Jeslo” Sombor i Udruženja ”Brežanke” Bački Breg.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar