Vesti i konkrusi RPK Sombor (09 - 15. septembar)
20.09.2014.

09.09.2014. Javni poziv za učešće u javnoj raspravi – Javna rasprava o Nacrtu zakona o inspekcijskom nadzoru

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave poziva sve građane kao i stručnu javnost da se upoznaju sa radnim tekstom Nacrta zakona o inspekcijskom nadzoru (u daljem tekstu: Nacrt zakona) i da daju svoje predloge, inicijative, sugestije i komentare.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave doneo je Rešenje o obrazovanju Posebne radne grupe za pripremu teksta Nacrta zakona, broj 011-00-65/2014-05.

Radna grupa završila je 1. septembra 2014. godine, svoj rad na izradi radnog teksta Nacrta zakona.

Sastavni deo ovog javnog poziva je Program javne rasprave o Nacrtu zakona koji je odredio Odbor za pravni sistem i državne organe.

Predlozi, inicijative, sugestije i komentari dostavljaju se Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave putem elektronske pošte na adrese: inspekcijskinadzor@mduls.gov.rs i irena.otasevic@mduls.gov.rs  ili na adresu: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Beograd, Birčaninova 6.

11.09.2014. Seminar – Novine u Zakonu o radu i praktična primena

Regionalna privredna komora Sombor u saradnji sa Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  18. septembra  organizuje seminar - edukaciju o novinama u Zakonu o radu, na kome će biti predstavljene novine i objašnjena praktična primena Zakona.

Seminar će се održati u prostorijama  Regionalne privredne komore Sombor, ulica Venac Stepe Stepanovića 30 , sa početkom u 11h.

Na seminaru će biti predstavljene novine u oblastima zasnivanja radnog odnosa (elementi ugovora o radu, rad na određeno vreme i dr.), radnog vremena, godišnjih odmora i odsustava, zarade, naknade zarade i drugih primanja, disciplinskih mera, prestanka radnog odnosa i otpremnina. Predavači na seminaru su predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Zbog ograničenog broja mesta, prijava učešća je obavezna, pa Vas molimo da Vaše prisustvo blagovremeno potvrdite, najkasnije do 15.09.2014. godine na telefon 420-780, ili na mejl snezaj@rpksombor.co.rs

 

11.09.2014. Obuka „Put do uspešnog preduzetnika“

U Regionalnoj privrednoj komori Sombor 9. i 10. septembra 2014. godine održana je po drugi put dvodnevna obuka za preduzetnike na temu „Put do uspešnog preduzetnika“. Program obuke je obuhvatao sledeće teme: osnove preduzetništva, pravni aspekt biznisa, porezi i doprinosi za preduzetnike, kao i pojam i sadržaj biznis plana sa uputstvom za popunjavanje zahteva za biznis planom. Stručni saradnici RPK Sombor su održali ovu obuku, a prisutni su dobili sertifikate o odslušanoj obuci.

 

12.09.2014. Potrošačke cene u avgustu 2014.

Indeksi potrošačkih cena definišu se kao mera prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju.

Cene ovih proizvoda i usluga u avgustu 2014. godine, u odnosu na jul iste godine, u proseku su niže za 0,2%. Potrošačke cene u avgustu 2014. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,5%, dok su u odnosu na decembar 2013. godine povećane za 1,7%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u avgustu 2014. godine, u odnosu na prethodni mesec, najveći pad cena zabeležen je u grupama Odeća i obuća i Komunikacije (za po -1,5%), Nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (-0,7%), Zdravstvo i Hrana i bezalkoholna pića (za po -0,3%) i Alkoholna pića i duvan (-0,2%). Cene su povećane u sledećim grupama: Rekreacija i kultura (1,1%), Restorani i hoteli (0,4%), Transport (0,3%), Stan, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,2%) i Obrazovanje (0,1%).

 

15.09.2014.    Nabavka novih zaštićenih bašta i opreme

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za dodelu kredita za nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u 2014. godini.

Maksimalan iznos kredita je 15.000 evra, dok Fond neće odobravati kredit u iznosu manjem od 1.000 evra.

Konkurs je otvoren do 29. septembra 2014. godine. 

http://www.fondpolj.vojvodina.gov.rs/konkursi.html

 

15.09.2014.    Nabavka osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu

Raspisan je konkurs za dodelu kredita za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu u 2014. godini.

Maksimalan iznos kredita je 10.000 evra, dok Fond za razvoj poljoprivrede neće odobravati kredit u iznosu manjem od 1.000 evra.

Konkurs je otvoren do 29. septembra 2014. godine. 

http://www.fondpolj.vojvodina.gov.rs/konkursi.html

 

15.09.2014.    Nabavka nove poljoprivredne mehanizacije

 

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne) u poljoprivredi u 2014. godini.

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima – fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Konkurs je otvoren do 29. septembra 2014. godine. 

http://www.fondpolj.vojvodina.gov.rs/konkursi.html

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar