Apatinci srušili lidera

Derbi devetog kola Prve lige Sever, koji je odigran u Apatinu između, do juče vodećeg na tabeli Hercegovca iz Gajdobre i domaćeg Apatina, zasluženo je pripao Apatincima, koji su slavili sa 28:24 (14:13).

Kao što se i pretpostavljalo, viđena je velika borba i donekle rezultatska neizvesnost, jer su gosti mlada ekipa, koja je do ovog susreta imala odličan učinak i ostavila je dobar utisak, ali su Apatinci bili nešto bolji tim i uspeli da iskoriste malobrojne greške gostiju i nanesu im drugi ovosezonski poraz. Utakmica se „lomila“ sve do 51. minuta i domaćin je imao minimalnu prednost od jednog gola 21:20, a onda je Nikola Bogojević uspeo u četiri navrata da sjajnim intervencijama sačuva svoju mrežu i iz brzih akcija, preko kapitena Čedomira Milojevića, potom iskusnog Jugoslava Kreca, brzog Marka Divjaka i najefikasnijeg igrača derbija, Aleksandra Pilipovića, dođu do 26:21. Tada je sve bilo rešeno, a u samoj završnici utakmice, gosti su uspeli da ublaže poraz do konačnih 28:24.

Ovom pobedom rukometaši Apatina izjednačili su se bodovno sa jučerašnjim protivnikom, a društvo im pravi Hercegovina iz Sečnje koja ima isto 14 bodova, ali i utakmicu manje, dok je četvrti Banatski Karlovac sa 13 bodova. Među ovim ekipama treba tražiti prvaka, jer su ostale i po kvalitetu a i bodovno u velikom zaostatku. U sledećem kolu, Apatinci igraju novi derbi. Odlaze u Banatski Karlovac, gde ih očekuje jedan težak susret, jer je domaćin najubojitiji tim u ligi i do sada je postigao 303 pogotka. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar