Humanitarni meč za Pavla Štrbca

Klub američkog fudbala Celtis Sombor poziva sve ljude dobre volje, ljubitelje sporta, da dođu na revijalnu utakmicu američkog fudbala između somborskog tima i ekipe Knights Klek te je svojim prisustvom uveličaju.
Pozivaju se svi da podrže ovaj mladi tim i pomognu lečenje Somborca Pavla Strbca.
Meč će biti odigran u nedelju 13. aprila sa početkom u 15 sati, ulaznica će koštati simboličnih 100 dinara, a biće postavljena i kutija za dodatnu pomoć u skladu sa mogućnostima svakoga ponaosob.
Pokažimo humanost.

Pavle Štrbac (23) ima težak motorni hendikep koji zahteva pomoć za održavanje osnovnih životnih funkcija, i srećom potpuno očuvane intelektualne sposobnosti. Pavle danas živi sa majkom, završio je Poljoprivredni fakultet i upisao master studije. Međutim, njegovo zdravstveno stanje je sve gore i za lečenje u Moskvi potrebna mu je naša pomoć. Od 1995. godine Pavle je lečen u skoro svim bolnicama u Beogradu, od Instituta za majku i dete, Instituta za mentalno zdravlje, Klinike za neurologiju i psihijatriju pa sve do Vojnomedicinske akademije. Međutim, svi dosadašnji pokušaji lečenja i rehabilitacije nisu dali željene rezultate i njegovo stanje se konstantno pogoršavalo. Danas Pavle živi uz pomoć majke koja 24 sata dnevno mora da vodi brigu o njemu. Ali pored svega toga Pavle je završio Poljoprivredni fakulet i upisao master. Stručnjaci sa Ruske akademije nauka zaključili su da je za Pavla najbolja metoda u lečenju duboka stimulacija bazalnih ganglija. Ovo lečenje bi Pavlu pomoglo u prekidu nevoljnih pokreta i mogućnosti da nastavi normalan život, bez stalne pomoći i nege. Rusko Ministarstvo zdravlja obezbedilo je da Pavle bude operisan na Ruskoj akademiji medicinskih nauka kao da je državljanin Rusije, što znači da bi svi troškovi bili na teret njihovog budžeta. Ipak, njegovi roditelji moraju da prikupe 25000 evra za aparat za elektrostimulaciju.

- Nažalost pomoć od države čiji smo državljani nismo dobili, pa smo prinuđeni da neophodna sredstva prikupljamo na ovaj način - rekla je majka obolelog Pavla Štrbca.

Svi koji žele da pomognu mogu da uplate donaciju u NLB Banci na dinarski račun 310-0200300003213-97, a u istoj banci otvoren je i devizni račun IBAN: RS35310023050030038360. Pomoći se može i slanjem poruke na broj 4464 koji važi za sve mreže. Cena poruke je 100 dinara.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar