Radnički 1912 slavio protiv Feniksa

RADNIČKI 1912 - FENIKS 1995 3:0 (0:0)

Gradski stadion u Somboru

Sudija Marko Gnjatović (Novi Sad) 7,5

Strelci: Bačić 54, Antunić 64. i Šveljo 80.

žuti kartoni: Pavić (Radnički 1912), Ninković (Feniks)

RADNIČKI 1912: Pehilj 7,5, (Ićitović), Šveljo 8, Terzić 7,5, Slavuljica 7,5, Anđić 7, (Molnar), Knežević 7, Popović 8, Bačić 8, (Dimitrić), Goronjić 7,5, Radovanović 7, (Rajkovača 8), Antunić 7,5, (Pavić)

FENIKS 1995: Krstović 5,5, Blagojević 6, (Vidović), Pejić 7, Damjanović 6,5, Simunović 6, (Milaković), Jovanić 6, (Pavlov), Ninković 6,5, Jelović 6,5, Sekulić 6, Milutinović 6, Zejić 6, (Milinković)

igrač utakmice: Aleksandar POPOVIĆ

Fudbaleri Radničkog 1912 slavili su u duelu protiv Feniksa 1995 zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu kada su postigli tri pogotka, stvorili još nekoliko idealnih prilika i prikazali igru koja ohrabruje pred naredne utakmice.

Prvih 45 minuta proteklo je u napadima domaćina koji su uglavnom išli po levoj strani i preko agilnog Popovića. Međutim, tu terensku inicijativu domaćin nije iskoristio i nijedna lopta se nije našla iza leđa pomalo nesigurnog golmana Krstovića. Imali su Somborci priliku da dođu u vođstvo u ranoj fazi susreta, ali ostaće zabeleženo da je najizgledniju priliku imala gostujuća ekipa u 40. minutu. Kontakt između kapitena gostiju Pejića i Popovića arbitar je opravdano okarakterisao kao jedanaesterac, što je bila dobra prilika da Feniks 1995 povede. Centarfor Jovanić šutirao je snažno, ali ne i dovoljno precizno da bi savladao mladog Pehelja koji je dobro intervenisao i sačuvao svoju mrežu. Do odlaska na odmor, imao je Knežević priliku da dovede Radnički 1912 u vođstvo, međutim, nije najbolje reagovao na dodavanje od strane Antunića.

Uloga trenera u fudbalu je jedna od najznačajnijih, a u to su se mogli uveriti akteri i malobrojni posetioci (zbog zabrane prisustva publike) pomenute utakmice. Novom treneru Somboraca Dušanu Jevriću kao da je jedno poluvreme bilo dovoljno da uoči sve vrline i mane svoga tima, pa je u drugom delu "izmešao karte" i po levom boku postavio trio: Popović, Šveljo i Bačić što je vrlo brzo urodilo plodom. U 54. minutu akciju je započeo Popović, proigrao Švelju, a ovaj na sebe povukao odbranu gostiju i onda dodao loptu mladom Bačiću koji sa oko 13 metara pogađa mrežu i donosi dugo očekivan pogodak. Samo deset minuta kasnije Somborci su povećali vođstvo, a zasluge idu na račun Slavuljice i strelca Antunića. Asistent Slavuljica je u solo prodoru prešao nekoliko protivničkih igrača, a celu akciju je pratio i na vreme se oslobodio svojih čuvara mladi Igor Antunić koji je preciznim udarcem, po drugi put, primorao Krstovića na kapitulaciju.

Na kraju je donekle zadovoljena sportska pravda u vidu da su najbolji akteri susreta krunisali svoju dobru igru pogotkom. Igrao se 80. minut kada je Popović idealno izveo korner, a Šveljo glavom poslao loputu tamo gde se spajaju prečka i stativa. Ovom pobedom Radnički 1912 ponovo je uhvatio priključak timovima iz samog vrha tabele Srpske lige Vojvodina, a u sledećem, 7. kolu koje se igra u sredu, Somborci gostuju Radničkom iz Zrenjanina.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar