Rukometaši Apatina slavili u Adi, Somborelektro poražen u Sečnju

Rukometaši Apatina ostvarili su tesnu, ali zasluženu pobedu na gostovanju u Adi, protiv domaćeg tima Potisje Pletikos, rezultatom 28:27. Susret je odigran u sklopu 8. kola Prve lige Sever, a domaćin je prvi deo utakmice rešio u svoju korist sa 15:13 i odolevao je sve do 45. minuta, nakon čega su Apatinci uspeli da se odlepe i u završnicu utakmice uđu sa osetnijom rezultatskom prednošću. Ipak, borbeni domaćini se nisu predavali, već su do samog kraja pružali sve od sebe, kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Četiri minute pre kraja na semaforu je stajalo 23:27 i činilo se da je prednost rukometaša Apatina nedostižna, ali su Ađani, preko najboljeg igrača u njihovim redovima, kapitena Davida Bajusa, strelca 12 pogodaka, uveli susret u neizvesnu završnicu i u poslednjim trenucima utakmice došli na gol zaostatka. Na kraju je pobeda zasluženo pripala boljoj ekipi, koja je u svojim redovima imala nekoliko odličnih pojedinaca. Stevan Oljača postigao je šest, a po gol manje dali su Marko Divjak i Aleksandar Pilipović. Apatinci su ostali pri vrhu tabele, tačnije na trećem su mestu, a u sledećem kolu oni dočekuju Hercegovac iz Gajdobre i to je derbi kola, jer su gosti vodeća ekipa na tabeli sa dva boda više. Somborelektro je gostovao u Sečnju domaćoj Hercegovini, gde je poražen sa 25:33 (14:19).

Domaći rukometaši su i pre ovog susreta važili za favorita, jer retko gube bodove na svom parketu, pa se svrstavaju u red onih ekipa koje uglavnom bodove osvajaju kao domaćini. U redovima Somboraca, golovima su se istakli Sergej Miskin sa osam i Mihajlo Kuprešanin sa sedam postignutih pogodaka. Nakon ovog poraza, Somborci su dospeli na deseto mesto na tabeli sa četiri osvojena boda, a u narednom kolu dočekuje Potisje Pletikos iz Ade i ukoliko žele pomak ka sredini tabele, moraće da pruže maksimalni učinak i ostvare pobedu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar