Rukometaši Apatina u nastavak prvenstva ulaze sa superligaškim ambicijama

Često se postavljalo pitanje, može li Rukometni klub Apatin da se, nakon dugih posnih godina, izbori za mesto u saveznom rangu takmičenja? Odgovor na to pitanje delimično je dao predsednik kluba Vladimir Đukić, gostujući u jutarnjem programu Radio Dunava. Đukić je sa dosta samopouzdanja iznosio planove kluba, kao i imena povratnika koji će ponovo nositi plavo-beli dres. 

-Naš cilj je ulazak u Super B ligu i shodno ambicijama, stvaramo ekipu koja će pokušati da ostvari zacrtani plan. Uspeli smo da vratimo golmana, Nikolu Bogojevića, neosporno najboljeg golmana u okolini. Došli su, ili preciznije rečeno, vratili su se Aleksandar Pilipović, Čedomir Milojević, Davor Galfi i Stevan Oljača. Sada smo kompletirali postavu koja je po našim procenama superiornija u odnosu na druge ekipe u Prvoj ligi Sever. Deo toga smo pokazali kroz pripremne utakmice koje smo odigrali. Pobedili smo Lavove iz Bačke Palanke i Sivac, a to su ekipe koje se veoma uspešno takmiče u Super B ligi, naglasio je Đukić. Apatinci su do prinudne pauze u Prvoj ligi Sever, odigrali sedam utakmica. Imaju učinak od pet pobeda i dva poraza i nalaze se na drugom mestu na tabeli sa bodom manje u odnosu na lidera Banatski Karlovac. 

-Splet nesrećnih okolnosti je uticao da izgubimo ta dva susreta. Nismo bili kompletni pa se to odrazilo na našu igru, ali ne brinemo zbog tih poraza jer smo sada iskusniji i verujem da možemo do kraja prvenstva sve nadoknaditi. U pohod na titulu prvaka, krećemo sa početkom drugog dela sezone koje počinje 20. februara. Gostujemo u Adi, a nakon ovog teškog gostovanja na svom terenu ćemo ugostiti Hercegovac. Potom sledi gostovanje trenutnom lideru na tabeli, Banatskom Karlovcu i mislim da ako dobijemo te tri utakmice, sa pravom možemo da se nadamo osvajanju prvog mesta, kaže predsednik Rukometnog kluba Apatin i dodaje: Mislim da uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza, ukoliko damo sve od sebe, možemo da budemo stabilan član Super B lige. Želja nam je da igramo tu ligu i da se publika napokon vrati, kako bi hala ponovo bila puna kao nekada. Predsednik apatinskog rukometa nije krio zadovoljstvo što je ova igra ponovo postala aktuelna kod dece.

-Pozivamo decu da utorkom i petkom od 18 časova dođu u halu Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ i uključe se u rad. Imamo adekvatne trenere za sve uzraste i biće nam drago ako deca dođu i uvide da je rukomet lepa igra, a ne gruba kakva je nekada bila. Nikola Orelj se angažovao na promociji rukometa u školama i nakon samo jednog njegovog odlaska u školu, u klub je došlo dvadesetak devojčica. To nas raduje i daje za pravo da razmišljamo o povratku nekadašnje rukometne slave koju je Apatin imao, ističe Đukić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar