Svečanost posvećena bivšim rukometašicama i reprezentativkama

Sinoć je u Crvenki priređena prigodna svečanost posvećena bivšim reprezentativkama Jugoslavije, rukometašicama poniklim u Crvenki Zorici Vojinović Krčmar i Vesni Abutović Tomajek. Zorica Vojinović je bivša jugoslovenska i srpska rukometašica. Kao deo reprezentacije Jugoslavije osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1980. U Moskvi. Igrala je na Svetskom prvenstvu 1978. U Čehoslovačkoj kada je Jugoslavija zauzela peto mesto, i 1982. U Mađarskoj, na kojem je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzu. Nakon Crvenke Zorica Vojinović Krčmar je igrala za Rukometni klub Bane Sekulić iz Sombora.

Vesna Abutović Tomajek je za reprezentaciju Jugoslavije nastupala na Svetskom prvenstvu 1986. u Holandiji kada je zazuzela šesto mesto i 1990. U Južnoj Koreji kada je osvojila srebrnu medalju. Nakon igara u Crvenki igrala je za Ženski rukometni klub Sombor.

Na sinoćnoj svečanosti u Crvenki Zorici Vojinović Krčmar i Vesni Abutović Tomajek su uručene plakete Rukometnog saveza Vojvodine, a sve povodom 70 godina rada i postojanja Rukometnog saveza Vojvodine. Plakete im je uručio Slobodan Višekruna, generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine. Svečanost su uveličale i mlade rukometašice, članice Rukometnog kluba „Laki“, koje su podsetile Zoricu Vojinović Krčmar i Vesnu Abutović Tomajek na njihove rukometne početke.

Obe legendarne crvenačke rukometašice su dobitnice nacionalnog priznanja Republike Srbije.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar