U Apatinu počela besplatna škola kuglanja za devojčice

Iako je epidemija korona virusa odložila početak škole kuglanja za devojčice, konačno su se stekli uslovi da se krene sa treninzima. Zahvaljujući Ženskom kuglaškom klubu ,,Apatin’’, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, koji je pokrovitelj i koji je omogućio najveći deo sredstava, lokalnoj samoupravi i sponzorima, na kuglani Banje Junaković počela je besplatna škola kuglanja za devojčice sa teritorije opštine Apatin, starosti od 12 do 18 godina.

Za decu iz sela obezbeđen je prevoz, a polaznice su podeljene u četiri grupe. Prema rečima predsednice ŽKK ,,Apatin’’, Biljane Popović, ova škola kuglanja kruna je kontinuiranog posvećenog rada kluba, a koji postoji četvrt veka. „Mogu da kažem da smo prijatno iznenađeni odzivom i interesovanjem. Ovo je nova aktivnost za sve njih, jer do sada nije bilo prilike da se deca upoznaju sa kuglanjem i smatramo da je negde to naš doprinos kao udruženja ovoj lokalnoj zajednici, da deci ponudimo nešto drugačije, kvalitetno i, na kraju krajeva, besplatno“. Devojčice trenira Snežana Petrović, dugogodišnja članica kluba, od koje saznajemo da im podmladak itekako nedostaje, te da je ovo idealna prilika da Apatin dobije nove mlade buduće šampionke. „Iako kuglanje kod nas važi za zabavu, ono je izuzetno težak i naporan sport. Tu deca vežbaju, ne samo mišićni sklop, nego i mentalni.

Tu se vežba fokus, vežba se koncentracija, vežbaju se sve grupe mišića i kad se sve to uskladi, dođe se i do rezultata, što nije ni malo lako, a za to je potrebna upornost i višegodišnji rad“. Škola kuglanja, osim podmlađivanja ekipe, ima za cilj promociju zdravih stilova života, te upoznavanje mladih sa ovim sportom. ŽKK ,,Apatin’’ trenutno se takmiči u najvišem rangu takmičenja, u Super ligi Srbije za žene. Ima seniorsku ekipu i tri devojčice u kadetskom uzrastu koje se aktivno takmiče na svim takmičenjima koje organizuje Kuglaški savez Srbije. Klub je iznedrio tri reprezentativke, jednu u seniorskoj konkurenciji, a dve u kadetskoj.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar