Za kraj, pala i Bačka 1901

FK RADNIČKI 1912 – FK BAČKA(Subotica) 2:1 (1:0)

Strelci za Radnički 1912: Šveljo i Lazić

U poslednjoj prijateljskoj utakmici, pred nastavak prvenstva, u Srpskoj ligi Vojvodina, fudbaleri Radničkog 1912, savladali su borbenu ekipu subotičke Bačke 1901, sa 2:1.

Susret je počeo minutom ćutanja i na taj način odata je počast, u petak preminulom bivšem fudbaleru, sudiji i treneru Darku Karačoniju. Somborci su poveli golom Ognjena Švelje, koji je u 12. minutu iskoristio idealno nabačenu loptu od strane Slavuljice i volej udarcem je poslao u mrežu nemoćnog golmana gostiju, za 1:0.  

Tokom prelaznog roka, Subotičani su pojačali svoje redove i sasvim je izvesno da će u nastavku prvenstva mnogima biti ozbiljan rival, a da su ekipa za poštovanje, pokazali su u nekoliko navrata, u duelu sa Radničkim 1912. Idealnu priliku za izjednačenje gostiju, sprečio je sredinom prvog dela utakmice, mladi čuvar mreže somborskog trećeligaša, Filip Pehilj, koji je sjajnom intervencijom, sačuvao svoju mrežu. Početkom drugog poluvremena, Subotičani koriste prvu ukazanu priliku i postižu gol za 1:1. Nakon tog pogotka, ponovo je inicijativa pripala fudbalerima Radničkog 1912, koji su pokušavali da dođu do vođstva, a trud im se isplatio pet minuta pre kraja meča, kada je Lazić pogodio za konačnih 2:1. Ovim je podvučena crta ispod pripremnog perioda i misli se okreću ka suboti, kada kreće nastavak sezone, a Radnički 1912 u premijernoj utakmici igra kući, protiv ekipe Slobode, iz Novih Kozaraca.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar