Zoran Rus dobio zahvalnicu za nesebično zalaganje u razvoju sporta

Somborski bokserski klub već drugu godinu igra značajnu rolu u srpskom elitnom društvu. Klub koji sa dosta uspeha predvodi predsednik Stojan Knežević, nedavno je bio domaćin Kupa nacija za žene i istakao se kao sjajan domaćin, pa su počele da stižu čestitke i pohvale sa svih strana sveta. Knežević je u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije u znak zahvalnosti dodelio plakete onima koji su dali nesebičnu pomoć za razvoj plemenite veštine u gradu “zelenila”, a to su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, predsednik Skupštine Zoran Rus i predsednica opštine Apatin Dubravka Korać. -Gradonačelniku Antoniu Ratkoviću i predsednici opštine Apatin Dubravki Korać, priznanja smo uručili za vreme održavanja Kupa nacije, ali gospodin Zoran Rus iz zdravstvenih razloga nije mogao da prisustvuje završnom činu, pa sam u ime BSS i BK Sombor iskoristio prvi slobodan termin i uručio mu ono što je zaslužio. Ovim putem želim da napomenem da su oni dali neprocenjiv doprinos razvoju plemenite veštine kako u našem Somboru, tako i u celoj Srbiji. Ovo je još jedan u nizu dokaza da je trenutna opštinska struktura voljna da pomogne zalaganje svih sportskih radnika i da podržavaju uspešne sportiste. Perjanica našeg kluba je junior Vukašin Tepić (50kg) prvak Pokrajine i države, osvajač Kupa nacije i bronzani sa evropskog prvenstva. Ubeđen sam da će još nekoliko mladih krenuti njegovim stopama, jer je on utabao staze uspeha, a za to pored njega, trenera i članova kluba velike zasluge idu na račun pomenutih sa kojima odlično sarađujemo, istakao je prvi čovek BK Sombor, Stojan Knežević.

Priznanje koje je predsedniku Skupštine Sombora Zoranu Rusu uručeno kao znak pažnje za uložen rad u razvoj celokupnog somborskog sporta, samo je pokazatelj da se u slozi i zajedničkim naporima može mnogo toga dostići, pa i vrhunski rezultati. Somborski olimpijski boks je na najboljem putu da postane sedište sjajnih boraca, koji ne gaje one borbe koje izazivaju surovost, već prikazuju umeće veštine koja se sa pravom naziva plemenita.

-Svakom čoveku, pa i meni, imponuje kada stignu priznanja za rad. Zahvaljujem se onima koji su uočili koliko smo se angažovali za napredak celokupnog sporta u kompletnoj somborskoj opštini. Nadam se da ćemo imati još puno uspeha i da će se ime Sombora zlatnim slovima ispisati na sve sportske mape Srbije, a verovatno i šire, rekao je Zoran Rus, po naknadnom prijemu plakete za nesebično dati doprinos u razvoju sporta i fizičke kulture u Somboru, a koju su mu uručili Bokserski savez Srbije i Bokserski klub Sombor.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar