Konkurs za dodelu RSK stipendija srednjoškolcima
Lokacija: Srbija i svet
14.07.2020.

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa grupom donatora iz SAD, raspisuje konkurs za dodelu RSK stipendija učenicima koji 2020. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

Pravo na stipendiju imaju učenici koji u septembru 2020. godine upisuju jedan od četiri razreda srednje škole, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju i čiji je barem jedan roditelj/staratelj imao izbeglički status u Republici Srbiji. U obzir dolaze deca čiji roditelji ili staratelji su izbegli iz Republike Hrvatske i to iz sledećih opština: Benkovac, Vojnić, Vrginmost, Glina, Gračac, Dvor, Donji Lapac, Drniš, Knin, Korenica, Kostajnica, Krnjak, Obrovac, Petrinja, Plaški, Slunj, Zadar, Caprag, Grubišno Polje, Daruvar, Okučani, Pakrac, Slatina, Beli Manastir, Vukovar, Dalj, Mirkovci, Tenja.

Na konkurs za dodelu učeničkih stipendija mogu se prijaviti učenici I, II, III ili IV razreda srednje škole koji u školovanju postižu vrlo dobar i odličan opšti uspeh (od 4,00 do 5,00), a čiji jedan ili oba roditelja/staratelja imaju dokaz da su izbegli iz gore navedenih opština. Posebnu prednost pri dodeli stipendije imaće kandidati koji do sada nisu dobijali ovu stipendiju, a potiču iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, lica sa invaliditetom, dete/roditelj sa hroničnim bolestima i dr).

Za školsku 2020/2021. godinu dodeljuje se 50 stipendija koje će se isplaćivati na mesečnom nivou za vreme trajanja školske godine (10 meseci), a u iznosu od 5 000 dinara.

Konkurs će biti otvoren do 31. jula, a prijave se podnose na adresu Fondacije Ana i Vlade Divac, Ilije Garašanina 53 a, 11 000 Beograd sa naznakom „Za RSK stipendije“. Odluka o odabranim učenicima biće doneta do kraja avgusta.  

Sve o obaveznoj dokumentaciji, kriterijumima za redosled kandidata, postupku i prijavnom obrazcu, možete pogledati ovde ili se informisati na broj telefona 011/33 41 755.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar