Na prvom mestu su bezbednost građana i opstanak privrede
Lokacija: Srbija i svet
25.11.2020.

Posledice aktuelne situacije nastale usled globalne pandemije izazvane širenjem virusa Covid-19, osetne su u gotovo svim aspektima u društvu, a posebno u privredi i u okviru svih njenih grana.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević učestvovao je na međunarodnoj onlajn konferenciji koja je okupila brojne učesnike iz Republike Srbije i Kraljevine Švedske, a koji su ujedno i istaknuti socijalni partneri Saveza samostalnih sindikata Vojvodine.

Ivanišević je istakao da je u toku finalizacija budžetskog okvira, te dao osvrt na mere podrške resorima privrede, turizma i zapošljavanja u okviru postojećih, ali i novih koncepta mera Sekretarijata koje su planirane za naredni period, a koje bi umnogome mogle da pruže neophodnu podršku ovim resorima.

-Važno je istaći da u turizmu postoji proces, a to je relativna popunjenost kapaciteta turističkih destinacija u zemlji. Potrudićemo se da pomognemo i one turističke potencijale koji nisu bili popunjeni, a koji su naslonjeni na izvesne vidove turizma, poput kongresnog, počev od većih hotela u većim gradovima. Težićemo ka tome da što manje ljudi izgubi posao, omogućavajući generisanje novih radnih mesta. Svoje programe usmeravamo ka zaposlenima i ostvarivanju njihovih prava - rekao je Ivanišević i osvrnuo se i na izuzetnu važnost institucionalne saradnje sa Garancijskim i Razvojnim fondom AP Vojvodine.

Ivanišević je pomenuo i novi konkurs iz oblasti elektronskih komunikacija, uputivši poziv jedinicama lokalnih samouprava koje su slabije razvijene da uzmu učešće kada bude aktuelan, kao i sindikatima kako bi ih još više motivisali da se uključe sa svojim projektima.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Goran Milić smatra da su zajedništvo i solidarnost od najvećeg značaja, te da svi socijalni partneri moraju iskazati visok nivo odgovornosti i borbenosti prilikom suočavanja sa svim problemima.

-Više nego ikada bi trebalo da radimo zajedno, kako ekonomija kao pokretač i izvor svega ne bi stala. Bezbednost građana i opstanak privrede su u fokusu svih socijalnih partnera - rekao je Milić.

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar