Oživimo parkove Novog Sada
Lokacija: Srbija i svet
19.11.2020.

Zasadom drveta koprivića, simbolično na Dan ekoloških pokreta, počela je akcija "Oživimo parkove". Grad Novi Sad je pokrenuo ovu akciju u želji da se građanima ukaže na važnost postojanja parkova u urbanim sredinama, kao i boravka u zelenim oazama. Deo projekta je i sadnja mladih sadnica u dvorištima osnovnih i srednjih škola u gradu.

Uz podršku društveno-odgovornih kompanija sadnja je počela od dvorišta Umetničke škole "Bogdan Šuput".

Đura Radišić, direktor Srednje umetničke škole "Bogdan Šuput" zahvalio se kompaniji Đaković i Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine na ovom lepom daru.

-Zahvaljujem se na ova dva kuglasta bagrema, koji će ukrasiti školu za dizajn, mi imamo običaj da čim je lepše vreme, deca izađu u prirodu i dvorište i onda stvaraju svoja dela -rekao  je Radišić.

Grad sprovodi akciju uz pomoć Gradske uprave za zaštitu životne sredine i JKP "Zelenilo", a pre svega u saradnji sa stručnjacima za ozelenjavanje i pošumljavanje gradskih površina.

Ideja je da se za četiri godine vidi svaka promena u parku, kako gradskom, tako i školskom.

-Na ovaj način želimo da našu akciju promovišemo, odnosno, uvećavamo broj stabala na teritoriji Grada Novog Sada, a deci iz osnovnih i srednjih škola da podignemo svest o značaju zaštite životne sredine i značaj svakog stabla koje zasadimo na teritoriji grada – rekla je Mira Radenović, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine.

Akcija će biti realizovana i u narednom periodu, a pored Srednje umetničke škole "Bogdan Šuput" i đaci Srednje saobraćajne škole "Pinki", ozelenili su svoja dvorišta. Akcija će biti nastavljena u 22 novosadske osnovne škole. 

 

 

 

Foto:Gradsko zelenilo


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar