Pošaljite SMS na 4030 i donirajte 100 dinara za višečlane porodice na Kosovu i Metohiji
Lokacija: Srbija i svet
19.10.2020.

Humanitarna organizacija Svi za Kosmet iz Beograda u aprilu ove godine pokrenula je SMS akciju na broju 4030, a do septembra je pristiglo ukupno 6.283 poruka.

Novac je namenjen dvema porodicama sa Kosova i Metohije - Milić i Đorđević, u ukupnoj vrednosti od 4 050 evra.

Porodicu Milić iz Babinog Mosta čine domaćin Nebojša, supruga Slađana, ćerka Danica (9 godina) i sin Andrija (5 godina). Od primanja imaju platu od 28.000 dinara. Žive u veoma lošim uslovima, svi borave u jednoj sobi, jer druga nije opremljena. U kući nema kupatila. Deo koji su dogradili za sobu i kupatilo ne poseduje stolariju.

Organizacija im je obezbedila sanitarije za kupatilo i PVC stolariju u vrednosti od 2.050 evra.

Porodicu Đorđević iz Ajnovca čine domaćin Goran, supruga Dijana, sin Jovan (2 godine), ćerke Sofija i Helena (1,5 godina), otac Slobodan i majka Fidana. Od primanja imaju Goranovu platu od 18.500 dinara, očevu penziju od 13.000 dinara i penziju tzv. Kosova od 180 evra. Obrađuju pet hektara zemlje, imaju jedni kravu i 17 ovaca. Goran i Dijana nedavno su se vratili da žive u rodnom selu.

Organizacija im je obezbedila balirku za skupljanje sena od 2.000 evra.

Operateri su prepoznali značaj ove SMS akcije, pa će svi koji to žele imati priliku da pomognu i u narednom periodu. Dovoljno je da pošaljete 1 na 4030 i tako donirate 100 dinara.

Podsetimo, ovu akciju podržale su mnogobrojne poznate ličnosti, a više informacija može se pronaći na sajtu www.szkizvestaji.info

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar