Postanite i vi licencirani posrednik (medijator)
Lokacija: Srbija i svet
20.01.2021.

Razloga je puno da sa posrednikom rešite svoj problem, sukob ili okončate već pokrenuti postupak pred sudom ili izvršiteljem. Prednosti ovakvog načina rešanja spora je mnogo. Građani treba da se upoznaju sa ovakvim mogućnostima rešavanja sporova i prednostima primene alternativnih načina rešavanja sporova.

Osnovni cilj medijacije je rasterećenje sudova, ubrzanje postupaka i ušteda na parničnim troškovima.

Posredovanje u finansijskim sporovima, porodičnim odnosima, odnosima poslodavca i zaposlenog, omogućuje fizičkim licima da lakše, brže i jeftinije rešavaju svakodnevne probleme sa kojima se susreću.

Građani trebaju da znaju da sporazum putem medijacije, može sprečiti sudski ili izvršni postupak, a isti može dobiti snagu izvršne isprave ukoliko sadrži klauzulu izvršnosti – ako su potpisi strana u sporu i posrednika overeni od strane javnog beležnika.

Ako posredujete u pokrenutom postupku izvršenja, možete obustaviti postupak i ugovornim sporazumom regulisati obaveze čime ćete značajno uštediti na troškovima postupka izvršenja. 

Porodični odnosi mogu biti regulisani i posredovanjem, odnosno, medijacijom, jer pomaže članovima porodice koja se razilazi da uspešnije komuniciraju jedni s drugima i da donesu odluke o svim ili pojedinim pitanjima nastalim posle razdvajanja ili razvoda, a u vezi s decom, imovinom i finansijama.

Treba istaknuti da grad i opštine imaju tu društvenu obavezu da idu u susret građanima, što bi značilo da bi ovakav način rešavanja sporova značano smanjio broj postupaka i omogućio efikasniji rad pravobranilaštva, jer je to u interesu građana.

Zato pružite sebi više mogućnosti u profesionalnom i ličnom napredovanju.

Mi se trudimo i organizujemo ONLINE OBUKU ZA POSREDNIKE u martu 2021.godine.

Ako imate visoku stručnu spremu možete postaniti licencirani posrednik (medijator) upisan u registar posrednika Ministarstva pravde RS!

Realizator ove obuke je Fakultet političkih nauka Beograd, jedan od prestižnijih fakultet u Srbiji. FPN deo je Univerziteta u Beogradu, koji se nalazi u 300 najboljih univerziteta sveta, prema Šangajskoj listi za 2016. godinu.

Obuka koju realizuje Fakultet je jedan od uslova za upis u Registar posrednika Ministarstva pravde Republike Srbije. Polaznici obuka koji rade u socijalnoj zaštiti, dobijaju odgovarajući broj bodova za licenciranje, jer su programi istovremeno akreditovani u sistemu socijalne zaštite.

Prednosti posredovanja, odnosno, medijacije u rešavanju sporova je ušteda vremena i novca licima kad su u pitanju sudski troškovi i troškovi izvršenja, jer će poverljivim, hitnim, jeftinijim sporazumom doći do prihvatljivog rešenja problema za 60 dana.

IMATE RAZLOGA DA POSTANITE I VI LICENCIRANI POSREDNIK Ministarstva pravde RS.
 
Za sva pitanja možete se obratiti na mejl reg.kancelarijaposrednika@gmail.com.
 
Violeta Stamenković, diplomirani pravnik - ovlašćeno lice od strane FPN Beograd

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar