Rezultati izbora u Srbiji - 60 odsto obrađenog uzorka
Lokacija: Srbija i svet
21.06.2020.

Rezultati Ipsosa i Cesida na osnovu 60,6 odsto obrađenog uzorka:

SNS:62,5 odsto, SPS-JS:10,7 odsto, SPAS:4,1 odsto, POKS:2,9 odsto, Suverenisti:2,6 odsto, Metla: 2,5 odsto, SRS:2,1 odsto, SVM:2,1 odsto, PSG:1,8 odsto, Zavetnici:1,6 odsto, Zdravo da pobedi:1,1 odsto, UDS:1 odsto.

Prema ovim rezultatima u parlamentu bi SNS imao 180 poslanika, SPS-JS 30, SPAS 11.

Prema prvim, preliminarnim rezultatima u parlament su ušle četiri od pet stranaka manjina koje su učestvovale na današnjim izborima. U Skupštinu Srbije, prema za sada raspoloživim podacima, ulaze Savez vojvođanskih Mađara (SVM), koja će imati 8 mandata. Albanska Demokratska Alternativa - Ujedinjena dolina osvojila je četiri mandata u parlamentu. U Skupštini Srbije ostaje i Muamer Zukorlić sa svojom strankom SPP i sa tri mandata. Takođe, SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin, će imati svoje predstavnike u parlamentu, tačnije njih dvoje. Jedina stranka manjina, Ruska stranka - Slobodan Nikolić, neće ući u parlamet, jer je prema preliminarnim podacima osvojila mali broj glasova, nedovoljan za prelazak izbornog praga.

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar