Spa & wellness centar Banje Junaković - uživanje za sva čula
Lokacija: Srbija i svet
15.06.2020.
Ukoliko vam je potreban odmor od stresne svakodnevnice, predah od posla, vreme samo za vas, onda je spa i wellness centar pravi izbor. Tretmani koje spa i wellness centri pružaju, poput finske saune u Banji Junaković, predstavalju lak i brz način da se opustite i oporavite. Ako ste se pitali kako je biti deo kraljevske porodice, imate priliku da to i doživite u spa centru, bar na jedan dan. Ukoliko ste nekada poželeli da imate spa i wellness centar samo za sebe sada je prilika da tu želju sebi ispunite. 
Spa i wellness termini Banje Junaković su osmišljeni da budu privatnog karaktera. U trajanju od 120 minuta samo vi koristite kompletan sadržaj Spa & wellness centra. U ponudi su, između ostalog, finska sauna, bodytherm kabina, tepidarijum, hidromasažna kada i tuševi doživljaja. Pravi oporavak za sva čula.
 
Predstavljamo vam načine na koje možete uživati ukoliko posetite ovaj spa & wellness centar.
 
Finska sauna dobrotvorno utiče na zdravlje, otvaraju se pore, izlaze štetne materije i toksini iz organizma. Sauna blagotvorno utiče na termoregulaciju organizma, temperatura tela čoveka je postojana. Ako se temperatura okoline povećava, aktiviraju se znojne žlezde i koža isparava višak toplote kroz znoj. Sa znojem iz organizma izlaze štetne materije i toksini. Naučno je dokazano da sauna ima blagotvorno dejstvo na nervni sistem. Posle posete saune poboljšava se brzina reakcije, kordinacija i balansiranje.
 
Finska sauna je prostorija od drveta sa temperaturom vazduha od 70 do100º C, a vlažnost vazduha je 10 do 15 procenata, pa je zato još zovu suva sauna. Ukoliko polivate vrelo kamenje vodom vlažnost se povećava. Optimalno vreme boravka je od 6 do 15 minuta u zavisnosti od osobe i podnošenja visokih temperatura. Nije poželjno praviti više od tri ciklusa u okviru jedne seanse, a pauza između ciklusa trebalo bi da iznosi najmanje 20 minuta.
 
Ukoliko ste pod stresom, za vas je bodytherm kabina. Toplota infracrvene saune opušta telo, redukuje stres i otklanja napetost u mišićima. Blagotvorna je za detoksikaciju, odnosno, otklanjanje štetnih materija i toksina iz organizma. Zagrevanje organizma postiže se indirektno, zračenjem, kao kod sunca, infracrvenim grejačima, koji isijavaju infracrvene zrake. Infracrvena sauna je izrađena od mekog drveta sa mirisnim smolama koje imaju relaksirajući ugođaj. Temperatura je od 50 do 60 ºC.
 
Najefikasniji način za trenutnu relaksaciju tela je hidromasažna kada. Topla voda u kombinaciji sa dubinskom hidro i aero masažom opušta napetu muskulaturu i deluje revitalizujuće na vašu kožu. Temperatura vode u hidromasažnim kadama je oko 30 stepeni. Pozitivno utiče na oslobadjanje od stresa. Boravak u hidromasažnim kadama zavisi od subjektivnih potreba.
 
Tepidarijum je grejni ležaj, koji toplotnim zračenjem prijatno deluje na organizam i opuštanje mišića. Klupe su zagrejane do približne temperature tela, od 37 do 39ºC.  Na ovaj način postiže se da telo odaje otprilike onoliko toplote koliko i prima. Telo se zagreva bez znojenja, krvni sudovi se usled toplote šire i poboljšava se protok krvi, samim tim jača imunitet. Toplota koja izlazi iz ležaljki veoma prijatno deluje na nervni sistem i vraća organizam u prirodni balans. Tople ležaljke su od tvrdog materijala, obložene sitnim pločicama i dizajnirane da prijaju kičmi prilikom ležanja. Noge i glava su obično na višoj tački u odnosu na klasično ležanje. Zbog pozitivnog i umirujućeg uticaja na organizam preporučuje se osobama svih staosnih dobi.
 
U Spa & Wellness centru Banje Junaković imate priliku da uživate i u tuševima doživljaja koji nude različite varijacije vodenih efekata kako bi stimulisali i osvežili čitavo telo i um. Mlaz vode sa kapljicama različitih veličina usmerava se na određene delove tela obezbeđuje neverovatan užitak. Nakon tretmana preporučujemo vam da probate tuševe doživljaja i otkrijete rajski osećaj potpune čistoće.
 
Preporučujemo vam i da svoj termin rezervišete bar dan ranije. Ne propustite priliku da sebi priuštite kraljevski tretman. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar