Svi za Kosmet - Vaskršnja akcija
Lokacija: Srbija i svet
07.04.2020.

Humaniratna organizacija Svi za Kosmet organizovala je Vaskršnju akciju kako bi pomogli socijalno ugroženim srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji, kojoj se možete priključiti novčanim donacijama.

 

-Naš narod živi u nehumanim uslovima, nimalo dostojnim čoveka u 21. veku. Slika je poražavajuća. Mnogi od njih nemaju čistu vodu, bez kupatila su, od hladnoće i vetrova se štite hladnim zidovima oronulih kuća. Trenutna situacija u našoj zemlji, kao i u celom svetu, kada je reč o virusu korona, njihovu svakodnevicu samo pogoršava. Mi želimo, zajedno sa vama, da to promenimo - kažu u ovoj organizaciji.

 

U ovoj akciji pomažu se tri porodice, kojima je pomoć preko potrebna, kao i Narodne kuhinje Majka devet Jugovića, sa sedištem u Gračanici. Četvoročlanoj porodici Ilić iz Babinog Mosta potrebna je pomoć u izgradnji kupatila, koje uopšte nemaju, i postavljanje stolarije. Sedmočlanoj porodici Đorđević iz sela Ajnovce, povratnicima na Kosovo i Metohiju, potrebna je balirka za seno. Petočlanoj porodici Simijonović iz Kosovske Mitrovici, koja je od Opštine dobila prazan stan na korišćenje, hitno je potrebna pomoć za kupovinu pokućstva.

 

Narodne kuhinje imaju preko 2 500 korisnika, a taj broj se stalno uvećava.

 

-Iz sveg srca verujemo u vašu volju, ljubav i velikodušnosti, kako bismo i ovog puta udružili snage i pomogli stradalnom narodu. Pokažimo u kolikoj meri sloga zaista Srbina spasava - kažu u ovoj organizaciji.

 

Ukupna potrebna sredstva iznose 5 000 evra za porodice i 2 000 evra za Narodne kuhinje. Novac možete da uplatite na tri načina:

Pejpal: hoszkbg@gmail.com

Dinarski račun: 285-2295090000074-05

Devizni račun: RS352-85229-120990251-824

 

Akcija je organizovana i u Nemačkoj, o čemu više možete da vidite ovde, kao i na Fejsbuku. Na ovim linkovima pronaći ćete i opciju za uplatu donacije.

 

Spisak donatora objavljuje se na sajtu i redovno ažurira. 

  


 

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar