U Zapadnobačkom okrugu zahvaljujuću lokalnim akcionim planovima zaposlena 241 osoba
Lokacija: Srbija i svet
21.11.2019.

Nacionalna službe za zapošljavanje i lokalne samouprave Zapadnobačkog upravnog okruga ove godine imali su uspešnu saradnju. Izdvajanjem sredstava iz lokalnih budžeta i udruživanjem sa sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i uz tehničku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje 241 osoba u okrugu je zaposlena. Sve četiri lokalne samouprave učestvovale su na Javnom pozivu za sufinansiranje programa i mera aktivne politike zapošljavanja.

Iz budžeta Opštine Apatin za programe aktivnih mera izdvojena su 2 miliona dinara kojima je, Odlukom Ministarstva za rad dodato još 1,6 miliona dinara. Relizacijom ovih programa u Apatinu je 9 osoba zaposleno kroz programe samozapošljavanja i 9 kroz programe dodele subvencije za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima.

Opština Odžaci je iz lokalnog budžeta izdvojila 6,6 miliona dinara, a Odlukom Ministarstva za rad ovim sredstvima je pridruženo još 6,3 miliona dinara čime je kroz programe javnih radova na teritoriji ove lokalne samouprave omogućeno zapošljavanje 38 osoba sa evidencije nezaposlenih. Takođe je 11 osoba zaposleno uz dodelu subvencija za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija na novootvorenim radnim mestima, a svoje zaposlenje je rešilo i 9 nezaposlenih uz korišćenje subvencije za samozapošljavanje, registrovanjem novih delatnosti. Opština Odžaci je deo ovih sredstava usmerila i na program stručnog usavršavanja lica koja nikada nisu radila u struci, tako da je 5 mladih ljudi uključeno u stručno usavršavanje za rad na poslovima za koja su se obrazovala.

Opština Kula je iz lokalnog budžeta izdvojila 3 miliona dinara koje je udružila sa 2,4 miliona dinara iz Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja čime su se stekli uslovi za dodelu subvencija za samozapošljavanje za 26 osoba sa evidencije nezaposlenih osoba koje su pokrenule sopstvenu delatnost.

Grad Sombor je iz svog budžeta izdvojio 6,85 miliona dinara, a Odlukom Ministarstva ovim sredstvima je pridodato još  4,45 miliona dinara što je omogućilo zapošljavanje 38 nezaposlenih koji pripadaju kategoriji teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i zapošljavanje 27 osoba koje su registrovale sopstvene delatnosti.



 
 

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar