Vučić raspisao redovne parlamentarne izbore za 26. april, pokrajinski izbori istog dana
Lokacija: Srbija i svet
04.03.2020.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je redovne parlamentarne izbore za nedelju, 26. april.

-Upravo sam u skladu sa Ustavom raspisao izbore za narodne poslanike za 26. april 2020. godine. Svim učesnicima želim puno uspeha i da na dan izbora bude demokratska atmosfera - rekao je predsednik Srbije nakon što je raspisao izbore.

Predsednik Vučić je prethodno u obraćanju javnosti rekao da će biti više od 50 dana izborne kampanje, pa će to biti jedna od najdužih kampanja ikada.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor juče je raspisao redovne izbore za poslanike Skupštine AP Vojvodine takođe za nedelju, 26. april, a na osnovu Statuta i Pokrajinske skupštinske odluke o izborima poslanika u Skupštinu AP Vojvodine.

-S obzirom na to da se, u skladu sa navedenom odlukom, pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu, odnosno u Autonomnoj pokrajini Vojvodine kao jednoj izbornoj jedinici, poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe građana ili grupe građana - podsetio je Pastor. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar