Apatinac Vid Bašić upecao soma od 98 kilograma

Apatinac Vid Bašić je juče u poslepodnevnim satima na Dunavu kod Apatina upecao soma teškog 98 kilograma i dugog 2,35 metara.

Bašić kaže da je ovu grdoosiju uhvatio na 1382 kilometru, na mestu gde se Drava uliva u Dunav. Pomoć da ulov izvadi u čamac pružili su mu prijatelj Branko Juras iz Kljajićeva i tri ribolovaca iz Hrvatske.

-Borba je trajala čitav sat i verovatno bi potrajala i duže, da Branko i pecaroši iz Osijeka nisu priskočili u pomoć. Pecao sam na strunu Daiwa 0,33 mm, a som se zakačio na varalicu Glavinjara - rekao je Bašić.

Bašić je dugogodišnji član Udruženja sportskih ribolovaca Čikla i Bucov iz Apatina. Do sada je uspeo da ulovi somove od 65 i 70 kilograma, kao i smuđeve težine 10,5 , 11,7 i 12 kilograma, za kojeg je 2018. godine proglašen i najboljim pecarošem.

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar